Neste
Utstillingsplattform for lydkunst i Bergen, Norway

Aktuelt

Se kalender
Neste

Publikasjon

«Lydgalleriet Retrospektiv 2005-2015» er en gjennomgang av aktiviteten til Lydgalleriet første ti år i form av essays, kunstnerportrett og bildedokumentasjon.

Klikk for å laste ned

«Håndbok for lydarbeid i visningsrom» er en manual i hvordan montere og arbeide med lyd i rom som ikke er tilpasset lyd og lydlige kunstverk.
Lydgalleriet holder også kurs i dette.

Klikk for å kjøpe

Neste

Om

Lydgalleriet er en utstillingsplattform for lydkunst og lydrelatert kunstpraksis basert i Bergen sentrum.

Vi utforsker mangfoldet av eksperimentell, lydbasert kunst og auditive kulturer gjennom utstillinger, konserter, workshops og intervensjoner i offentlig rom. Lydgalleriet ble initiert av en gruppe musikere, lydkunstnere, og kunsthistorikere i 2005 og formelt opprettet som stiftelse i 2007. Lydgalleriet blir drevet av kunstnerisk leder og styret, og mottar støtte fra Norsk kulturråd og Bergen kommune. Siden november 2005 har Lydgalleriet laget prosjekter på forskjellige plasser i Bergen, og siden 2007 mer eller mindre fast i Østre Skostredet 3. I 2012 åpnet Lydgalleriet, sammen med EKKO festivalen arenaen Østre: hus for lydkunst og elektronisk musikk, hvor flesteparten av våre utstillinger og prosjekter arrangeres. Lydgalleriet samarbeider med lokale, nasjonale og internasjonale aktører som Borealisfestivalen, BEK og andre PNEK-noder.

Lydgalleriet holder til i Østre Skostredet 3. 
Våre kontortider er mand- fred​ag med kjernetid ​09:00-15:00. 
Utstillinger, konserter og andre prosjekter har variable åpningstider.

EmailFacebookInstagramSoundcloudTwitterVimeo
Neste

Utstyr

Se oversikt over utstyr
Topp

Arkiv

Se arkiv

Jeg vil motta nyhetsbrev fra Lydgalleriet

Takk, innsendingen din er mottatt!
Det oppsto en feil. Forsøk igjen