February, 8

Performance søndag 13. mars kl. 15

Rie Nakajima og Keiko Yamamoto utgjør performanceduoen O Yama O. Duoen henter inspirasjon fra japansk folkekultur, myter, ritualer og uspektakulære hverdagslyder. «Yama» er japansk for fjell og er også en mytisk skikkelse knyttet til døden. Keiko Yamamoto synger og resiterer tekster akkompagnert av et omfattende mikroorkester som Rie Nakajima gradvis bygger av små og bevegelige funnede objekter: leker, risboller, små motorer, trommer, fløyter, nøtter, klokker, vindlyder.

Begge kunstnerne er født i Japan, og er nå basert i London. Nakajima har bakgrunn fra Slade School of Fine Art i London mens Yamamoto har studert ved Central Saint Martins. Yamamoto er sammen med sin partner Hamish Dunbar også grunnlegger av spillestedet Cafe OTO i London. Performancen på Østre er en del av Rie Nakajimas festivalutstilling Throw på Lydgalleriet.

///

Performance Sunday 13 March, 15.00

Rie Nakajima and Keiko Yamamoto constitute the performance duo O Yama O. The two artists and performers are inspired by Japanese folk culture, myths and rituals, as well as everyday, non-spectacular sound worlds. 

“Yama” is Japanese for mountain and is also a mythological figure in East Asia representing death. Yamamoto sings and recites ancient texts accompanied by a comprehensive micro-orchestra gradually built up by Nakajima from small, moveable found objects: toys, rice bowls, an array of microscopic engines, drums, flutes, nuts, clocks, and wind noises.
Both born in Japan, the two artists are now based in London, where Yamamoto also, together with her partner Hamish Dunbar, founded the legendary Cafe OTO for music and sound art.

Presented in collaboration with The Borealis Festival 2016