November, 2

niilas_3cae2faf675be947048dc5ff6c5f2fc2

På Ekko nr.13 lager Niilas et bestillingsverk til festivalen, i samarbeid med EKKO og BEK. Verket han har jobbet med i ukesvis er det ingen som vet helt hvordan blir, men talentet og drivet til den ofte omtalt “purunge” produsenten fra Bergen tyder på at det blir noe å se frem til. Både Niilas og Bethan Kellough skal fremføre på vårt ambisonics-oppsett, som er både en programvare og et fysisk høytaleroppsett for formidling av tredimensjonal lyd. Kom og se lokale talenter utfolde seg på Østre.

Bethan Kellough
Bethan Kellough is a sound artist and composer. Her works are designed to open out spaces with sound, creating sound-worlds that inhabit the boundaries between music and sound design, weaving together instrumental materials, electronic sources and ambisonic field recordings. Her recent release on Touch – “Aven” – builds on a recording made at a geothermal site in Iceland, exploring imagined worlds in the invisible layers beneath the surface. This release will be presented in ambisonic surround for the first time at Ekko.

Niilas har gjennom høsten arbeidet med bestillingsverket «Vinter», som skal avspilles under Ekkofestivalen for første gang. «Vinter» er et forsøk på å kombinere de to sfærene, lydkunst og urban kontemporær klubbmusikk gjennom Niilas’s egen klubbvisjon. Det inneholder blant annet lydopptak fra Bergens nattestid, en innsjø av synther og dyp bass. Stykkets melankolske natur er opphavet til navnet, og kan gjenkjennes konsekvent gjennom stykket som helhet, eller oppstykket gjennom dets forskjellige faser. Niilas viser en stor bredde innenfor lyddesign, fra minimalistiske felt-opptakt vrengt forbi forstandens rekkevidde til sterke rytmer hånd i hånd med melodi og harmoni.
Niilas: http://tinyurl.com/jsr3xug

LES OGSÅ artikkel av Roar Sletteland – Omsluttende lyd ( også tilgjengelig i Festivalens Magasin som er gratis!)

omsluttende-lyd

————————–————————–
Tider:
20:00 Bethan Kellough
21:00 Niilas, bestillingsverk