March, 8

Torsdag 9. mars kl. 17.00 og 19.00

Hvordan lytter vi? Hvordan kan man komponere når publikum er omgitt av lyd? Hvert år samarbeider Borealis med MULTI, et konsertseriekonsept som presenterer musikk- og lydverk komponert for flerkanals høyttaleroppsett, og som gir musikere, komponister og lydkunstnere sjansen til å uttrykke seg så vel romlig som lydlig.

På 2017-programmet står Tolga Balci, som gjentatte ganger har vært å finne i kulissene under Lydgalleriets- og MULTIs arrangementer; han bor nå i Tyrkia og vil for første gang presentere et nytt verk på høyttaleroppsettet. Jacqueline George var en av deltagerne under den mye roste Egyptian Females Experimental Music Session på Borealis i 2016. Hun har også deltatt på BEKs surroundsound workshop, og nå inviterer vi henne tilbake, for å presentere et nytt verk i dette formatet. Craig Wells er opprinnelig fra Storbritannia, men er nå bosatt i Bergen. I sitt nye arbeid kombinerer han live-elektronikk og surroundlyd. Yvette Janine Jackson, fra USA, vil presentere en surround-radioopera.

///

Thursday 9th March at 17.00 and 19.00

How do we listen, and how do you compose when the audience is surrounded by sound? Each year Borealis collaborates with the MULTI concert series to commission new works for multi-channel speaker setup, giving new musicians, composers and sound artists the opportunity to express themselves using spatial sound.

For our 2017 edition, Tolga Balci, who has previously been behind the scenes at many Lydgalleriet and MULTI events but now lives in Turkey, will present a work for the first time on the surround system. Jacqueline George was part of the acclaimed Egyptian Females Experimental Music Session at Borealis in 2016, and having taken part in a surround sound workshop at BEK, we now invite her back to present a new piece in the format. Craig Wells from the UK, but now a Bergen resident combines live electronics and surround sound in a new work, and Yvette Janine Jackson, from the USA, presents a surround radio opera.

MULTI is a collaboration between Lydgalleriet, BEK, NOTAM, Borealis and Electric Audio Unit and entails commissions and development of new work, software development and competence building within surround sound, as well as presenting important Norwegian and international works.