September, 11

Eirik Brandal: The es-series, 15.–27. september

Velkommen til “The es-series”, en gruppe nye skulpturer av komponist og kunstner Eirik Brandal. De tilsammen syv skulpturene oppfører seg forskjellig i sin soniske adferd: polyrytmer, rytmisk motstand, entréer, mønsterstrømninger og den elektroniske kretsen er alle materialer han jobber med og aktiviserer gjennom skulpturene.

Den hørbare sammensetningen er en komponering i sanntid, over Wi-Fi, en type tale uten retning hvor nye “setninger” og fraser finnes opp for hver uttalelse, med den konsekvens at samtalen aldri beveger seg fremover. Laget etter en funksjonalistisk tankegang, der alle materialer fungerer som en fremming av kretsens funksjon, er skulpturene forenet i sin materialitet. Gjennom sin adferd og sitt lydbilde er de samtidig en poetisk manifestasjon av en syklisk eksistens.

Eirik Brandal (f. 1991, Stavanger) er en komponist og kunstner basert i Riga, Latvia. Mens han opprinnelig studerte musikkomposisjon, har hans arbeid skiftet mot elektroniske lydskulpturer. Han er nylig uteksaminert med en MA i komposisjon fra Musikkonservatioriet i Haag, Nederland.

Åpning fredag 15. september kl. 1900-2100

“The es-series” is a new group of sculptures by Norwegian artist Eirik Brandal. Concerned with polyrhythms, rhythmical counterpoints, entries and streams of permutative patterns are all part of the material he works with, in order to expand on the idea of the circuit as an ecosystem; containing modules that converse and influence each other. The auditory composition is a sort of non-directional speech, where new “sentences” and phrasings are invented for each utterance, yet the conversation never moves forward.

Eirik Brandal (b. 1991, Stavanger) is an artist and composer currently based in Riga, Latvia. While originally studying music composition, his work has shifted toward electronic sound sculptures, looking to uncover the intrinsic beauty of circuits. By laying the circuits out in an architectural fashion, their context is changed from being functional objects to becoming objects of art. Eirik recently graduated with a MA Composition from Royal Conservatoire of The Hague.