May, 22

Ekko14_gatefest_FIN_WEB

LYDGALLERIET, EKKO & MAKSIMAL PRESENTERER:

24 MAY 2.ETG 17.30 – 19.30
PROGRAM:

Gratis inngang til alt program på dagtid frem til kl 00.00

LYDINSTALLSASJON I 2.ETG 12.00- 16.00
TOLGA BALCI «SAMPLES OF AN INCLINATION»
————————————————————————–
DJS OG SERVERING I 1ETG FRA 14.00 TIL 00.00
PANDREAS VELFERD CISCOE ADMIR KENAN ASEL ANTICHRISTIANSEN KLETTE
————————————————————————–
KONSERTER I 2.ETG 17.30 – 19.30
SVARTE GREINER (NO – MIASMAH) ALEXANDER RISHAUG (NO) / ILAN KATIN (US)
————————————————————————–
KLUBB I 2.ETG 00.00 – 03.30
IVAN SMAGGHE (UK – KILL THE DJ / IT´S A FINE LINE) STRANGEFRUIT (NO – MONGOLIAN JETSET) VJ BN

+ ÅPENT HUS HELE DAGEN

Alexander Rishaug er lydkunstner og musiker med bakgrunn fra Kunstakademiet i Trondheim. Hans utforskertrang spenner fra det minimale og enkle til det fortetta og eksplosive. Med minimalistiske og repetitive figurer utforsker han toner og teksturer basertpå hverdagslyd og klimpring på gitar, orgel eller piano. Akustisk og digital lyd blir blandet slik at utgangspunktet kan være vanskelig å spore. Resultatet er alltid et detaljrikt og suggererende lydbilde. Blant hans musikalske referanser finner vi storheter som Steve Reich og Terry Riley med sine repetitive mønstre og langstrakte droner. Dette danner basisen for mye av Rishaug’s album “Possible Landscape” fra 2004. Strukturene blir kombinert med en sonisk palett som inneholder like deler post-90talls elektronisk musikk og referanser til komponister som Pierre Henry og Bernhard Parmigiani.
Svarte Greiner har lurket rundt i mørke bakgater siden rundt 2005 og har så langt gitt ut 4 full lengdere og en gjeng med små utgivelser på diverse platselskap som Type, Miasmah, Digitalis, Fysisk Format mm. Erik K Skodvin som er hans egentlige navn, er også halvdelen av den norske duoen Deaf Center + at han driver plateselskapet Miasmah. Siste Svarte Greiner utgivelsen vi så kom i form av LP´en Black Tie (miasmah 2013) basert på installasjonsmusikk for kunstneren Marit Følstad. Han er også klar med nytt album under sitt eget navn (Erik K Skodvin) på det tyske plateselskapet sonic pieces kalt Flame, som kommer juni 2014. Live er Svarte Greiner en ny opplevelse hver gang, hvor mørke klanger og surrealistiske gitar/cello improvisasjoner blandes med repeterende minimalisme. Som et slags live soundtrack til tåkefulle bakgater og forlatte skogsrom.

gatafest samarbeid med FIB, EKKO, MAXIMAL