Tirsdag 12. september: Charles Curtis spiller Eliane Radigue, Østre Skostredet 3.
Den amerikanske cellisten Charles Curtis sitt resymé har en bredde de færreste samtidsmusikere kan matche. Fra å ha vært solist ved Hamburgerfilharmonien hopper han i dag lett og ledig mellom en professorstilling ved University of California i San Diego og små avantgarde-klubber i downtown New York, hvor han blant annet er en av komponist La Monte Young's nærmeste samarbeidspartnere. Curtis spiller et spesialskrevet soloverk for cello av den franske komponisten Eliane Radigue. Uken før Curtis ankommer byen mottar Radigue den prestisjetunge Digital Musics-prisen under Prix Ars Electronica i Linz. Konserten holdes i etasjen over Lydgalleriets fremtidige visningsrom og gi en særegen stemning ikke ulik New Yorks legendariske loftkonserter på 60- og 70-tallet.
Onsdag 13. september: Charles Curtis spiller verk av Alvin Lucier, Landmark.
Når vi først har Charles i byen, ber vi ham bli en kveld til. Den amerikanske komponisten Alvin Lucier hørte vi på Landmark senest i vår. Også Lucier har skrevet et stykke spesielt til Charles. Luciers musikk utgjør det kanskje mest imponerende eksempelet på hva som skjer når en komponist har utforsket hva som skjer når man visker ut grensene mellom musikk og fysikk. Som lytter blir man vitne til hvordan ulike toner treffer hverandre i luften og begynner å prate sammen slik at det oppstår nye musikalske vesener som svever rundt der oppe under taket, ned over hodene våre og inn øregangene.
Torsdag 14. september: Leif Elggren og Brandon LaBelle, Landmark.
Leif Elggren er ikke bare en av broderfolkets mest spennende lydkunstnere, med plateutgivelser på britiske Touch, han er også en slags svenskenes "Fusakonge". Sammen med Carl Michael von Hauswolff har han i mange år vært representant for nasjonen Älgaland-Värgaland. På Landmark vil han spille et laptop-sett der lyder fra datamaskinens indre blandes sammen med lyder fra naturens ytre verden.
Brandon LaBelle er en av verdens skarpeste lydkunstanalytikere, men han er ingen vass utøver heller. Hans virkelige styrke ligger imidlertid i hvordan han kombinerer de to delene av sitt virke i performative situasjoner der det settes spørsmålstegn ved selve grunnpremissene for både det å lage og lytte til lyd. På Landmark vil LaBelle gjøre en ny performance som foreløpig ikke har fått noen tittel, men som kommer til å inneholde åtte personer, noen ghettoblastere, noen små bjeller og motion-sensor-teknologi.
Slå den.
Fredag 15. september: Utstillingsåpning i Østre skostredet 3.
Før vi begynner å bygge om det gamle lokalet i skostredet til Nord-Europas beste arena for lydbaserte kunstverk, lar vi tre unge bergensbaserte kunstnere rulle ut den gamle kjerra én siste gang. Sandra Troutte, Atle Selnes Nilsen og Arne Bakke har alle tilknytning til Kunsthøgskolen i Bergen, og alle lager kunst som benytter seg av svært forskjellige lydlige virkemidler. De vil ta i bruk store deler av huset og forvandle det til et lydlig kråkeslott.