Utstillingsplatform for lydkunst i Bergen, Norway

Aktuelt

Om

Lydgalleriet er en utstillingsplattform for lydkunst og lydrelatert kunstpraksis basert i Bergen sentrum. Vi utforsker mangfoldet av eksperimentell, lydbasert kunst og auditive kulturer gjennom utstillinger, konserter, workshops og og intervensjoner i offentlig rom. Lydgalleriet ble initiert av en gruppe musikere, lydkunstnere, og kunsthistorikere i 2005 og ble formelt opprettet som stiftelse i 2007. Styret består i dag av Roar Sletteland, Sissel Lillebostad, Hild Borchgrevink, Stein-Inge Århus og Anne Marthe Dyvi. Lydgalleriet mottar støtte fra Norsk kulturråd og Bergen kommune.

Siden november 2005 har Lydgalleriet laget prosjekter i forskjellige rom i Bergen, og siden 2007 har vi hatt fast tilholdssted i Østre Skostredet 3. I 2012 åpnet Lydgalleriet sammen med EKKOfestivalen arenaen Østre: hus for lydkunst og elektronisk musikk, hvor størsteparten av våre utstillinger og prosjekter nå arrangereres. Lydgalleriet samarbeider med lokale, nasjonale og internasjonale institusjoner som Borealisfestivalen, BEK og andre PNEK-noder. Lydgalleriet var mellom 2012 og -14 med i det EU-finansierte lydkunstnettverket Resonance sammen med Intro in situ (Maastricht), Festival van Vlaanderen (Kortrijk), singuhr hörgalerie (Berlin) og Le Bon Accueil (Rennes).

Våre kontortider er mandag – fredag ​​09.00-15.00, adressen vår er Østre Skostredet 3, 5017 Bergen. Utstillinger, konserter og andre prosjekter har variable åpningstider.

Arkiv