Neste
Utstillingsplattform for lydkunst i Bergen, Norway

Aktuelt

Se kalender
Neste

Publikasjon

«Lydgalleriet Retrospektiv 2005-2015» er en gjennomgang av aktiviteten til Lydgalleriet første ti år i form av essays, kunstnerportrett og bildedokumentasjon. Kommer også på engelsk i løpet av august 2018.

Last ned

«Håndbok for lydarbeid i visningsrom» er en manual i hvordan montere og arbeide med lyd i rom som ikke nødvendigvis er tilpasset lyd og lydlige kunstverk.

Kjøp
Neste

Om

Lydgalleriet er en utstillingsplattform for lydkunst og lydrelatert kunstpraksis basert i Bergen sentrum. Vi utforsker mangfoldet av eksperimentell, lydbasert kunst og auditive kulturer gjennom utstillinger, konserter, workshops og intervensjoner i offentlig rom. Lydgalleriet ble initiert av en gruppe musikere, lydkunstnere, og kunsthistorikere i 2005 og formelt opprettet som stiftelse i 2007. Lydgalleriet blir drevet av kunstnerisk leder og styret, og mottar støtte fra Norsk kulturråd og Bergen kommune

Siden november 2005 har Lydgalleriet laget prosjekter på forskjellige plasser i Bergen, og siden 2007 mer eller mindre fast i Østre Skostredet 3. I 2012 åpnet Lydgalleriet, sammen med EKKO festivalen arenaen Østre: hus for lydkunst og elektronisk musikk, hvor flesteparten av våre utstillinger og prosjekter arrangeres. Lydgalleriet samarbeider med lokale, nasjonale og internasjonale aktører som Borealisfestivalen, BEK og andre PNEK-noder.

Lydgalleriet holder til i Østre Skostredet 3, 5017 Bergen. Våre kontortider er mandag- fred​ag ​09:00-15:00. Utstillinger, konserter og andre prosjekter har variable åpningstider.

EmailFacebookInstagramSoundcloudTwitterVimeo
Neste

Utstyr

Lydgalleriet leier ut utstyr for lydbaserte kunstprosjekter og utstillinger og vi tilbyr et utvalg av cd’er, dvd’er og bøker om lydbasert kunst og lydrelatert kunstnerisk praksis

Kontakt post@lydgalleriet.no for mer information

Topp

Arkiv

Se arkiv