June, 18

Lydgalleriet presenterer Jeff Carey og hans musikk i to versjoner: som elektro-instrumentalist og som komponist av elektroakustiske verk.

Midt mellom to totalt forskjellige innfallsvinkler til elektronisk musikk forsøker han å håndtere sanntids improvisasjon, muligheten for å fatte musikalske beslutninger i øyeblikket og knallhard kontroll på alle sider av lyden. Carey bygger sin egne lydsystemer fra grunnen og opp – utelukkende med sin egen teknologi. Han har nylig gitt ut 7-tommeren “Jeff Careys MoHa!” på Runegramofon. Konserten vil bestå av verka Structural Unit II og Speaker Quartet II samt en avdeling med live improvisert elektronisk musikk.

Carey er en sentral del av N Collective, bla. i ensemble som Office-R(6), USA/USB, SKIF+++ og har dukket opp på festivaler som Pixilerations, NIME, High Zero, Natt Jazz, Gaudeamus Live Electronic Music Festival, Sonic Acts XI, SEAMUS, Ekko Festival, NuMusic, Borealis, The Chelsea Museum, De Appel, Gaudeamus International Music Week, og The Night of the Unexpected.

Carey er i Bergen for å utvikle et prosjekt på BEK i samarbeid med Bjørnar Habbestad og Lydgalleriet.