December, 7

Trond Lossius, Joseph Anderson, Julia Hanadi Al-abed: Acousmatic encounters

9. desember 2015, kl.18.30

Acousmatic encounters er en flerkanals-konsert koblet til en parallell workshop ved BEK, hvor komponister og lydkunstnere får en innføring i arbeid med omsluttende lyd.

Konserten består av tre komposisjoner: Listening understood as inhabiting (2015) av Trond Lossius er en reise gjennom mulige komponerte lydlige verdener der Lossius tar utgangspunkt i materiale fra flere tidligere lydinstallasjoner. De ulike partiene er basert på feltopptak, presentert som de er, eller videre bearbeidet og abstrahert. Mpingo (2003) av Joseph Anderson. Materialet kommer fra en opptakssituasjon hvor Anderson sampler Matt Ingals som spiller bassklarinett. Verket skifter mellom elektroakustiske lydteksturer og forløp utviklet fra disse opptakene sammen med anekdotiske episoder og dialoger fra opptaksprosessen. Bilad El Châm (2013) av Julia Hanadi Al-abed er en personlig dokumentar, der Al-abed utifra et ønske og en trang til å kommer nærmere en forståelse av sin egen historie og kulturarv, har komponert en skildring som tar i bruk støyopptak fanget opp langs veien til Damaskus og andre steder i Syria. I februar 2011 dør hennes bestefar, en måned senere bryter krigen ut.