+

Sign up to receive our newsletter

information is used solely For mailing list

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

05

.

04

.

13

11

.

04

.

13

Hild Borchgrevink, Tor Kristian Liseth, Øystein Nesheim, Roar Sletteland, Thorolf Thuestad & Øyvind Ådland

Lydgalleriet presenterer Kollisjonsindeks, et flermedialt kollektiv som fabulerer over mekanikkens lyd, mening, språk og visualitet. Et arsenal av mindre maskiner og skulpturelle objekter inngår i et mer eller mindre kontrollert lydlig og fysisk samspill. Installasjon, konsert, iscenesettelse og tekst i et uttrykk.

Hild Borchgrevink, Tor Kristian Liseth, Øystein Nesheim, 
Roar Sletteland, Thorolf Thuestad og Øyvind Ådland

”Jeg har kjempedårlig samvittighet fordi jeg i møte med bakke og stakittgjerde ikke har vært positiv. Hva om jeg kunne møte omgivelsene her inne, ikke som en foroverlent og hissig kar, men tilbakelent, som om armene skulle være festet der bak meg.

Grunnen til at jeg jublet sånn på folkeskolen, er at alle beboere, ikke bare i ordinære hus, men også i mer ordinære institusjoner, kan lære seg å bli flinkere til å finne på forskjellige måter å forholde seg til like ting på.

Når jeg står her i rommet så opplever jeg at folk oppfører seg nyansert på en sånn måte som de fleste setter pris på. Grunnen til at jeg tiljubler akkurat det, er at alle kan lære seg til å bli flinkere med å finne på forskjellige måter å forholde seg til like ting på, enten folk holder til i ordinære hus eller i mer ordinære institusjoner.

En kjepphest for dere alle som har det så travelt, er at dere holder de færreste i hånden. Dere får likevel knyttet kontakter, om enn ikke så raskt. La oss si at dere går forbi tusenvis av bygninger i løpet av året. Hvordan skal dere gjøre med dem for å hindre at ryggen stivner og sykdom kan true? Se, der veiver en hånd. Mot vennen, en liten maskin. Noen av dere kan også klappe i hendene og få økt selvtillit.

Igjen og igjen holder dere de færreste i hånden. Kontakte, prate, ta på … ”

”En kjepphest for dere alle som har det så travelt, er at dere holder de færreste i hånden. Dere får likevel knyttet kontakter, om enn ikke så raskt. La oss si at dere går forbi tusenvis av bygninger i løpet av året. Hvordan skal dere gjøre med dem for å hindre at ryggen stivner og sykdom kan true? Se, der veiver en hånd. Mot vennen, en liten maskin. Noen av dere kan også klappe i hendene og få økt selvtillit.

Igjen og igjen holder dere de færreste i hånden. Kontakte, prate, ta på … ”

Lydgalleriet presenterer Kollisjonsindeks, et flermedialt kollektiv som fabulerer over mekanikkens lyd, mening, språk og visualitet. Et arsenal av mindre maskiner og skulpturelle objekter inngår i et mer eller mindre kontrollert lydlig og fysisk samspill. Installasjon, konsert, iscenesettelse og tekst i et uttrykk.

Øyvind Ådland (1978) er forfatter. Han debuterte med Konfliktritt (Aschehoug 2001), gav ut Møksterhele sår på dagtid (Biblioteket gasspedal 2003) samt Problemet med de to-tre studentene (Aschehoug 2006). Har bidratt i tidsskrifter som Vagant, Vinduet og Ratatosk, samt flere antologier, deriblant Varmestafetten, Gruppe 11 og Plus Ultra.

Hild Borchgrevink (1975) har studert musikkvitenskap og litteratur ved Universitetet i Oslo. I 2011 gikk hun på Skrivekunstakademiet i Hordaland. Hun har skrevet tekst til flere instrumentale kammerverk og arbeider med en operalibretto til musikk av komponisten Lene Grenager. Hun er redaktør for nettstedet Scenekunst.no.

Roar Sletteland (1969) har hovedfag i filosofi, er produsent og aktivist i Bergens samtidskunstfelt, særlig innen musikk og lydkunst. Har arbeidet på flere teaterproduksjoner med lyddesign, lydteknikk, dramaturgi, elektronikk og annet.

Thorolf Thuestad (1975) er lydkunstner, lyddesigner, musiker, komponist og lydtekniker med hovedfag i anvendt komposisjon og musikkteknologi fra Utrecht School of Arts. Han har skrevet musikk for film, dans, teater og innspillinger i mange ulike stilretninger. Han har arbeidet med Transiteatret og Verdensteatret i flere år.

Øystein Nesheim (1984) har en bachelor i kunst ved Kunst og Design-høgskolen i Bergen. Han arbeider med tegning, skulptur og installasjon. Har bidratt til tidsskriftet ROV og arbeidet ved Transiteatrets produksjoner “Før Soloppgang” og “Fatzer”.

Tor Kristian Liseth (1978) jobber med filmproduksjon, live-videomiksing, utstillingsvideo og videoscenografi for teater. Han har jobbet med prosjektene The Vj picks the DJ og Snikk Snakk på Landmark. I 2007 fikk han Sparebanken Vest filmpris til ungt talent.

Lydgalleriet presents Kollisjonsindeks, a multi-media collective that embodies the sound, meaning, language, and visualization of the mechanics. An arsenal of smaller machines and sculptural objects is part of a more or less controlled sound and physical interaction. Installation, concert, staging and text in an expression.