Prøverommet arrangerer en kveld med lydbaserte utprøvelser på Lydgalleriet, som bringer folk sammen på tvers av disiplinære interesser for en uformell og morsom kveld.
Informasjon om de deltakende kunstnerne og verkene de viser:
Emily Adomahs 'Nature Voices' er forsøket på å personifisere stemmene til forskjellige områder i naturen, for eksempel havet eller ørkenen, gjennom improvisasjon med stemme og elektronikk. Det er en del av et større komposisjonsrammeverk med arbeidstittelen 'forurensning', som søker å undersøke forholdet mellom mennesker, lyd og natur. Ved å personifisere naturen ønsker 'Nature Voices' å oppmuntre til mer klimabevissthet ettersom naturens egen stemme vil ringe høyere i mangfoldet av menneskelige stemmer.
Søren Krag presenterer den første iterasjonen av et videoinstallasjonsprosjekt med arbeidstittelen 'system av skyer og fugler'. I installasjonen som består av flere CRT-TV-er, forsøker Krag å formidle skyenes bevegelse gjennom eksperimenter i tilfeldighet, time-lapse og lyd. I tillegg til TV-installasjonen vil Søren presentere en 'konsert med datamaskiner'. Søren har brukt det utdaterte operativsystemet Windows XP til å generere musikk, og sammenlignet prosessen med en «surdeigsbuljong».
Sonja Ovaskainen 'Good Guy' er en skulpturell lydinstallasjon, en utopistisk hage hvor kvinnefiendtlige strukturer bare eksisterer i hodet til harmløse fiktive troll. Disse skapningene har blitt forbannet for å følge hverandre i evighet.
Karina Sletten 'spectres of love' er en sonisk refleksjon av lesninger og forståelser av mine egne tekster, og andres verk rundt temaet kjærlighet. bell hooks skrev «All About Love» i 1999. Hun kaller kapitlene sine forskjellige aspekter av kjærlighet, kjent, erotisk, vennlig - ser på dens trekk i forskjellige forhold og ser på autonomi innen kjærlighet - mens jeg bruker ordet «spøkelse», ser på kjærlighetens spøkelseshet, en slags hjemsøkende lesing av illusjonen eller nyanser av kjærlighet. For Prøverommet fremføres stykket med en annen musiker for første gang, gitaristen Martin Borge.
Frederic Stritter 'Mosaik' er et live-sett som pågår, med en rekke feltopptak og elektronikk. Et spill med å zoome inn og ut på bestemte fragmenter. Lyder blir imitert, abstrahert eller utviklet til nye. 'Mosaik' tenker på to motsatte posisjoner: - Absolutt ingenting er naturlig lenger -Mennesker er naturlige, derfor er alt skapt av menneskeheten naturlig.
Espen Tversland 'Nowhere to Ἀidης' er en animasjon som bruker KI-genererte sekvenser av death metal-musikk laget med Musika. Prosjektet er en undersøkelse av åpen kildekode-programvare og samfunnsdrevne KI-modeller som kunstneriske verktøy. Jeg jobber med flere prosjekter med KI som verktøy (eller som en ekstern kropp ifølge noen KI-tech-guruer). Jeg balanserer (og faller) inn i mange fallgruver og motsetninger med disse prosjektene. Jeg vet at det er en stor internasjonal diskusjon om eierskap, opphavsrett, klimaavtrykk og om KI kan skape fullverdig kunst. Hvordan endres kunstnerens og den kreative personens rolle når kunst, tekst og musikk skapes med en datamodelllæring? Jeg er ennå ikke sikker på hva og hvor KI er eller kan/bør brukes, men foreløpig følger jeg verktøyet nedover kaninhullet.
Prøverommet 2023 er støttet av Bergen kommune og Vestland fylke.