+

JEG VIL GJERNE MOTTA NYHETSBREV FRA LYDGALLERIET

vi benytter kun din informasjon til utsendelse av nyhetsbrev

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Om oss

Lydgalleriet er Norges eneste faste utstillingsplattform for lydkunst og lydbasert kunstpraksis. Vi utforsker mangfoldet av eksperimentell, lydbasert kunst, auditive kulturer og soniske medier gjennom galleriutstillinger, flerkanalskonserter, diskursivt arbeid og performativitet.

Lydgalleriet ble initiert av en gruppe musikere, lydkunstnere og kunsthistorikere i 2005 og formelt opprettet som stiftelse i 2007. I dag er vi en liten stab som jobber både fast og i prosjekter på Lydgalleriet: Julie Lillelien Porter som kunstnerisk og daglig leder, Tim Ekberg (montør), Paal Rasmussen (akustisk og lydteknisk konsulent), Amber Ablett (produsent), Samuel Brzeski (formidling) og William Kudahl, Said Warya og Emilie Wright som galleriassistenter.

Som eneste faste visningsplattform for lydkunst i Norden, flyttet Lydgalleriet i august 2020 inn i nye, godt tilrettelagte lokaler for lydbasert kunst. Vi holder til i Strandgaten 195 på Nordnes i Bergen.

Utstillingene på Lydgalleriet har faste åpningstider torsdag-søndag 12–17. Konserter, performance og andre prosjekter har variable åpningstider som regel på kveldstid. Vi har tilgang fra gatenivå og toaletter for alle kjønn samt rullestolbrukere. Velkommen!