+

JEG VIL GJERNE MOTTA NYHETSBREV FRA LYDGALLERIET

vi benytter kun din informasjon til utsendelse av nyhetsbrev

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Om oss

Lydgalleriet er Norges eneste faste utstillingsplattform for lydkunst og lydbasert kunstpraksis. Vi utforsker et mangfold av eksperimentell, lydbasert kunst, auditive kulturer og soniske medier gjennom galleriutstillinger, flerkanalskonserter, diskursivt arbeid og live arrangement. Lydgalleriet ble initiert av en gruppe musikere, lydkunstnere og kunsthistorikere i 2005 og formelt opprettet som stiftelse i 2007. I dag er vi en fast stab som jobber både fast bestående av Julie Lillelien Porter (kunstnerisk/daglig leder), Tim Ekberg (montør), Paal Rasmussen (akustisk og lydteknisk konsulent), Amber Ablett (produsent), Samuel Brzeski (formidling) og Said Warya og Emilie Wright som gallerimedarbeidere.

Lydgalleriet jobber med kunstnere og fagpersoner som forholder seg til romlige og skulpturelle kvaliteter i formidlingen av lyd, som viser et kritisk engasjement i samtidige kulturelle spørsmål gjennom ulike soniske og teknologiske medier. Gjennom flere år har Lydgalleriet vært pådriver for å utvikle diskursen om sitt eget fagfelt, lydkunstfeltet, gjennom presentasjoner, utstillinger, konserter, publikasjoner og kunstnersamtaler. Lydgalleriet formidler den historiske konteksten til norsk og internasjonal lydkunst, som befinner seg i krysningspunktene mellom installasjon, performance og eksperimentell musikk.

For en fullstendig oversikt over Lydgalleriets prosjekter siden 2005 og frem til dags dato, se arkivet vårt her på hjemmesiden vår. Som eneste faste visningsplattform for lydkunst i Norden, flyttet Lydgalleriet i august 2020 inn i nye, godt tilrettelagte lokaler for lydbasert kunst. Vi holder til i Strandgaten 195 på Nordnes i Bergen.

Utstillingene på Lydgalleriet har faste åpningstider torsdag-søndag 12–17.
Andre arrangementer har variable åpningstider. Lydgalleriet har tilgang fra gatenivå og heis for rullestolbrukere, toaletter for alle kjønn. Velkommen!