+

JEG VIL GJERNE MOTTA NYHETSBREV FRA LYDGALLERIET

vi benytter kun din informasjon til utsendelse av nyhetsbrev

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Nedenfor finnes alle arkiverte begivenheter som har funnet sted på Lydgalleriet.
Med søkefunksjonen kan du finne disse, ut fra kunstnernavn og nøkkelord.

03
.
12
.
23
03
.
12
.
23
Digital Signal: Re-Currents
Polina Medvedeva
Lydgalleriet

Søndag 3. desember fremfører Polina Medvedeva det nye multikanalsverket Re-Currents, der hun bruker stemmen for å skape komposisjoner i sanntid. Re-Currents er en live fremføring der metoden er inspirert av 'visjonær fiksjon', en praksis utviklet av Adrienne Maree Brown og Walidah Imarisha. Visjonær fiksjon har som mål å forestille seg nye, rettferdige verdener gjennom kollektiv organisering nedenfra og opp.

03
.
11
.
23
17
.
12
.
23
A knock from below heard at the bottom
Polina Medvedeva
Lydgalleriet

I denne interaktive lydinstallasjonen, utstyrt med en elektromagnetisk mikrofon, blir publikum en voyeur, en fremmed agent, en tilskuer og en medsammensvoren som skanner rommet som later som om alt er normalt, der opp er ned. Polina Medvedeva, født i Murmansk-regionen, oppvokst i Nederland og nå basert i Norge, henter inspirasjon fra uttrykket "når du tror du har nådd bunnen, banker noen nedenfra." Med referanse til avlytting av strømkontakter i Sovjetunionen og Øst-Tyskland, er verket en sammenstilling av samtaler som blir avlyttet, overvåket, husket eller tatt opp. Verket forsøker å finne opprinnelsen til de grusomhetene, tilliten til desinformasjon og den passive utholdenheten i dagens Russland, samt glimt av sivil ulydighet og nedgangen i borgerrettigheter. Understrømmen i samtalene er generasjonsskillet som river i familiebånd.

02
.
11
.
23
04
.
02
.
24
unsieged resonance
Dirar Kalash
Kunsthall 3,14 Parabol

Gjennom å ha blitt kjent med Dirar Kalashs opptak fra hverdagen i Gaza som en "usynlig" kraft som kan vende tilbake, motstå, vedvare og nå ut til steder det tilsynelatende ikke kan, har han– gitt den nåværende situasjonen– laget en ny versjon av lydverket unsieged resonance til denne utgaven av PARABOL.

19
.
10
.
23
21
.
10
.
23
Den Store Krapylkonserten
School of Noise
Peer Gynt-salen, Grieghallen

Lydgalleriet og Ny Musikk Bergen har i disse dager besøk av School of Noise fra London. På Lydgalleriet denne uken er det mange skoleelever fra Nordnes og Christi Krybbe skoler som har utforsket og lært om gøyale lyder, instrumenter og opptaksmetoder sammen med School of Noise.

15
.
09
.
23
15
.
10
.
23
Omissionary
Tobias Kvendseth
Lydgalleriet

Utstillingen ‘Omissionary’ av Tobias Kvendseth er en undersøkelse av det parallelle, avsidesliggende i ens psyke, et flyktig modus som tilfluktssted og hvordan det kan forvares. Det sentrale lydverket Parahymnal utforsker den menneskelige stemmen og dens evne til å skape temporære, mentale rom, i samspill med en arkitektonisk installasjon og skulpturelle objekter som søker å være beholdere av disse. Ved å unngå virkeligheten til fordel for fantasi, ved å forvandle rom og gjenstander for å bekrefte indre tilstander, er ønsket å være i besittelse av et sted, en følelse eller en historie.

08
.
09
.
23
22
.
10
.
23
(u)forstyrret: ii: Reisen starter allerede på bakken
Emily Adomah
Kunsthall 3,14 Parabol

(u)forstyrret: ii: Reisen starter allerede på bakken er et lydverk som undersøker lydforurensning og hvordan mennesker påvirkes av lydene som konstant omgir oss. Verket er satt sammen av flere små kollasjer med lyder som er stedsspesifikke. Reisen starter allerede på bakken er verkets andre sats og består av lyder tatt opp på Bergen lufthavn Flesland. Kollasjen er satt sammen for å undersøke i hvilken grad de høyfrekvente lydene man hører på en flyplass påvirker de som reiser og arbeider der. (u)forstyrret: ii: Reisen starter allerede på bakken er kuratert responsivt til Servet Koçyiğits installasjon UNCHARTED og Benjamin Gerdes videoverk Connecting the world takes every one of us i salene oppe på Kunsthall 3.14.

28
.
08
.
23
28
.
08
.
23
Prøverommet
Emily Adomah, Søren Krag, Sonja Ovaskainen, Karina Sletten, Frederic Stritter, Espen Tversland
Lydgalleriet

Velkommen til en innholds kveld bestående av lydbaserte praksiser som spenner over spoken word, poesi, sang, elektronisk og kunstig generert musikk, video- og skulpturelle installasjoner på Lydgalleriet. Målet er å bringe mennesker sammen på tvers av disiplinære interesser til en uformell og morsom kveld. Med vokal og elektronisk musikkinnslag av Karina Sletten (med Martin Borge), Emily Adomah og Frederic Stritter, videoinstallasjon og performance av Søren Krag, AI-videoanimasjon av Espen Tversland og skulpturell lydinstallasjon av Sonja Ovaskainen.

06
.
07
.
23
06
.
08
.
23
The Listening Biennial
Abdellah M. Hassak, Alejandra Canelas, Alexandre St-Onge, Arendse Krabbe, Arnont Nongyao, Aya Atoui, Ayọ̀ Akínwándé, Ayumi Paul, Dirar Kalash, Griselda Sánchez, Hasan Hujairi, Igor Jesus, Jason Kahn, Jimena Croceri & Sara Hamdy, Landra (Sara Rodrigues & Rodrigo Camacho), Lucia Herbas Cordero, mamoru, Nicolás Kisic Aguirre, Planetary Listening, Rouzbeh Akhbari, Sary Moussa, Tara Fatehi & Pouya Ehsaei, Teresa Barrozo, The Observatory, Victor Mazón Gardoqui, Yara Asmar and Zorka Wollny. 
Lydgalleriet

Som en utstilling og et program for arrangementer er The Listening Biennial gjort mulig gjennom et nettverk av deltakende institusjoner, lokasjoner og kollektiver i en rekke land. Fra starten har The Listening Biennial utviklet seg gjennom en desentralisert struktur for å fremme lytting som en form for transkulturell utveksling og deling. Fra Buenos Aires til Istanbul, Berlin til Manila, søker The Listening Biennial å fremme forbindelser, der lydverk deles og presenteres på ulike steder over samme tidsperiode og gjennom forskjellige former, inkludert performative visninger, utstillinger, lytteøkter, radiosendinger og verksteder.

16
.
06
.
23
27
.
08
.
23
Straw bales
Magdaléna Manderlová
Kunsthall 3,14 Parabol

Straw bales er et lydessay satt sammen av opplest tekst, musikkfragmenter og opptak fra naturen. Gjennom verket vekker Magdaléna Manderlová sine lydlige minner av en spesiell fugl (tårnseiler/apus apus) gjennom skriving, og trekker sammenhenger mellom fuglens stemme, hennes forfedre og deres yrker.

12
.
05
.
23
18
.
06
.
23
Conversations with Land
Alexander Rishaug
Lydgalleriet

Med utstillingen Conversations with Land på Lydgalleriet tar Alexander Rishaug utgangspunkt i lyden av Midtfjellet Vindpark. Rishaug undersøker hvordan lydene fra vindmølleparken transformerer naturen og landskapet, og former vår opplevelse av det offentlige rom. Midtfjellet Vindpark er lokalisert på Fitjar, Stord, ca. 65 km fra Bergen og består av til sammen femtifem vindturbiner. Lyden fra vindparken skaper grunnlaget for en flerkanals lydinstallasjon som inviterer og aktiverer hele publikum sitt sanseapparat gjennom aktiv lytting. Ved å bevege seg rundt i galleriet vil en fornemme en dyp og subtil sonisk aktivitet som danner organiske avtrykk, noe som kan oppleves som ‘a shifting baseline’, et miniatyrlandskap i langsom og nærmest usynlig endring. 

28
.
04
.
23
28
.
04
.
23
Machine Membranes
Mari Kvien Brunvoll, Marie Nerland, Nayara Leite
Lydgalleriet

Machine Membranes startet med en felles interesse for science fiction og det dystopiske og samtidig forlokkende i den teknologiske utviklingen. Det utforsker hvordan maskiner mer og mer omgir oss og blir en del av oss, hvordan vi spores gjennom sensorer og algoritmer i vår stadig mer medierte måte å oppleve og være i verden på. Machine Membranes presenterer noen aspekter i utviklingen av membranene mellom menneskekroppen og maskinen - fra den første skrivemaskinen som ble kalt en «skrive cembalo» til våre dagers maskiner som skanner menneskekroppens reaksjoner og slik øker dens potensial for overvåking. En performance som er laget i og for Lydgalleriets lokaler i Bergen.

21
.
04
.
23
04
.
06
.
23
FREE FLOW
Mariam Gviniashvili
Kunsthall 3,14 Parabol

Lydverket FREE FLOW er basert på Debris' KI-genererte fiolinsamplinger, en database som genererte verkets grunnleggende elementer av støy, glitcher og forvrengte lyder. Ved å bruke det valgte materialet, skapte hun en lydverden som står i motsetning til fiolinens tradisjonelle sonoritet; et lydbilde som er kraftfullt, rikt på teksturer, overveldende, hardt og øredøvende. Gviniashvili lot seg veilede av lydmaterialet gjennom den kompositoriske prosessen, og dramaturgien til verket ble formet fritt - gjennom en FREE FLOW.FREE FLOW er en del av Debris-prosjektet, – en serie med elektroniske komposisjoner basert på materialer generert av Demiurge lydsyntese-motoren, en maskinlæringsplattform for musikk.

24
.
02
.
23
16
.
04
.
23
The burly word catches the erm
Samuel Brzeski
Lydgalleriet

SAMUEL BRZESKI: flermedial, flertonal, flerkanals-installasjon og lansering av publikasjonsserien Vibrational Semantics. Kuratert av Julie Lillelien Porter. Del av Kreativt Europa: Oscillations– Excercises in Resilience.

24
.
02
.
23
02
.
04
.
23
Chidoribashi
Jenny Berger Myhre
Kunsthall 3,14 Parabol

Jenny Berger Myhres musikk kretser rundt personlig dokumentasjon og arkivering, intimitet, hukommelse, virkelighet og re-kontekstualisering. Hun jobber med lyd, video og foto og store deler av hennes praksis er fokusert på samarbeid. Lydverket hennes Chidoribashi er komponert med innhold fra feltopptak fra Osaka (2017) og Mexico City (2018) og med fiolin fremført og arrangert av Cisser Mæhl. Chidoribashi er kuratert av Julie Lillelien Porter i relasjon til utstillingene Re-Monument av Nina Sanadze og Smashing Monuments av Sebastián Díaz Morales.

11
.
02
.
23
11
.
02
.
23
Digital Signal: The Ambient Garden
Snorre Magnar Solberg
Lydgalleriet

SNORRE MAGNAR SOLBERG: Digital Signal/ Club No-No presenterer The Ambient Garden - Dyplytteklubb for ambient musikk. Kuratert av Said Warya.

19
.
11
.
22
05
.
02
.
23
Dancing Forest
Merete Røstad
Kunsthall 3,14 Parabol

Kan en skog være et deltakende monument? Dancing Forest er en sonisk opplevelse, satt sammen av et lydverk som fungerer som et partitur. Hvordan legemliggjør vi skogen, og hvordan legemliggjør skogen oss? Denne øvelsen lar oss utforske lytting ved å aktivere vårt eget kroppslige lydarkiv. Kroppslige lydarkiv er sammendraget av alle våre møter med lyd gjennom hele livet. La oss forestille oss at våre legemliggjorte lydarkiver (er lydsporene til våre liv) og at de skaper en fortelling om alle våre opplevelser. Kuratert av Julie Lillelien Porter som del av PARABOL, et samarbeid med Kunsthall 3.14.

18
.
11
.
22
18
.
12
.
22
Territories
NyMusikks Komponistgruppe
Lydgalleriet

Territories er et flerårig tverrkunstnerisk samarbeid organisert av nyMusikks Komponistgruppe. Utstillingen på Lydgalleriet presenterer syv samarbeid som søker å se territorium som kunnskap, aktivitet og erfaring, i stedet for som et kontrollert geografisk landområde. Komponistene Tine Surel Lange, Mathieu Lacroix, Martin Taxt, Else Olsen Storesund, Solveig Sørheim, Mike McCormick, Kristian Skårbrevik og Ulf A. S. Holbrook samarbeidet med billedkunstnerne Emma Gunnarsson, Oscar Debs, Eirik Blekesaune, komponist Solveig Sørheim og arkitekt Cecilie Andersson, professor i geofysikk Karen Mair, koreograf Katiana Pena, skuespiller Lola Katzenberger, danser Tonje Aas Molnes og filmskaper Mateo R. Christensen – og dukketeaterkunstner Kira Hall. Kuratert av Ulf A. S. Holbrook. Støttet av Norsk Kulturråd, Bergen Kommune og nyMusikk Bergen.

17
.
09
.
22
25
.
09
.
22
Vassoura de Bruxa
Eivind Reierstad, Alexandre Guimarães Dos Santos
Lydgalleriet

Vassoura de Bruxa er et mentalt projiseringskammer som hyller kakaobønnen og dens øko-spirituelle røtter i sør-amerikansk kultur. Publikum inviteres til å oppleve bønnen fra Bahia gjennom et daglig rituale i Lydgalleriet. I 1989 tok soppsykdommen “Vassoura de Bruxa” (Moniliophthora perniciosa) livet av nesten alle kakaotrærne i staten Bahia i Brasil. Resultatet var økonomisk ruin for kakaoindustrien og lokalsamfunnene i Bahia. Det gikk rykter om at noen hadde påført sykdommen med vilje som en form for økoterrorisme, av aktivister som ville straffe den lokale industrien for sin utnyttelse av fattige afro-brasilianske arbeidere. Andre mente det var åndene fra den innfødte Tupinambá-stammen som hadde kommet tilbake for å hevne massakren i 1510, da portugisiske kolonister slaktet hundrevis av tupinambáer i skogene og på strendene mellom Olivença and Ilhéus. Ved hjelp av noen få av de overlevende kakaobuskene klarte det vitenskapelige senteret CEPLAC å utvikle en ny plante som var resistent mot sykdommen. En bieffekt var at kakaobønnene inneholdt tre ganger så mye teobromin som ellers forekommer naturlig i tilsvarende arter. Teobromin har bevissthetsendrende egenskaper gjennom å stimulere signalstoffer som dopamin, serotonin og oxytocin til hjernen. Hippiene i Bahia hevder at denne kakaobønnen forsterker hørselen, og gjør at vi kan høre lyder i naturen som vi ellers ikke er mottakelige for. De bruker den som et auditivt hallusinogen når de sover ute i skogen og på strendene.

19
.
08
.
22
11
.
09
.
22
Enter ghost, exit ghost, re-enter ghost
Verdensteatret
Lydgalleriet

Enter ghost, exit ghost, re-enter ghost er resultatet av en kollektiv prosess der materialer og bevegelser, lyder og scenografier fra tidligere verk har tatt en ny form – en spøkelsesaktig tilstedeværelse, forsøkt fanget på analog film og ved bruk av eksperimentelle kullmikrofoner. Kuratert av Julie Lillelien Porter.

21
.
05
.
22
21
.
08
.
22
Touching the Reflection
IIA KO
Kunsthall 3,14 Parabol

Nature embodies many intertwining sounds, free in their form, passing from one sound to another, touching and reflecting the environment through itself. It seems to move outside the everyday life in which it exists, and we seem to slide inside this sound.

20
.
05
.
22
03
.
07
.
22
I/O
Yuko Mohri
Lydgalleriet

Yuko Mohris installasjon I/O vil gå inn i Lydgalleriets program for 2022 med fokus på de mange ulike forholdene mellom menneske og maskin.

08
.
04
.
22
08
.
05
.
22
The Nomadic Listener
Budhaditya Chattopadhyay
Kunsthall 3,14 Parabol

The Nomadic Listener er et utvidet bok- og lydkunstprosjekt som utforsker migrasjon, urban opplevelse og sonisk fremmedgjøring.

04
.
03
.
22
10
.
04
.
22
Poem of Ecstasy (Procession)
Emilie Wright
Lydgalleriet

Poem of Ecstasy (Procession) leder inn i et rituale av sirkulær prosesjon, mot en fysisk overføring av traumer og vibrasjoner som resonnerer mellom kropp og arkitektur i en katarsisk seremoni.

29
.
01
.
22
27
.
03
.
22
Mercury on a Wednesday
Yara Mekawei
Kunsthall 3,14 Parabol

Yara Mekawei har en forskningsbasert kunstnerisk praksis som knytter sammen ideologi fra en mytisk fortiden til den utviklede teknologien i nåtiden. Mekaweis arbeid viser ofte immaterielle aspekter av hennes kulturelle identitet i et østafrikansk samfunn.

29
.
01
.
22
27
.
02
.
22
The Metal
Roar Sletteland
Lydgalleriet

The Metal er en selvforsterkende dronemaskin som lever av seg selv, forvandler vibrasjoner til elektrisitet til magnetisme og tilbake til vibrasjon igjen, og lager lyd underveis – en lyd som allerede var der, i strengene, i form av bittesmå vibrasjoner.

18
.
12
.
21
23
.
01
.
22
Ways of seeing sound
Els Viaene
Lydgalleriet

Hva er lyd? Hva er dette fenomenet vi hverken kan se eller ta på, og hvordan kan vi komme nærmere det? Den belgiske lydkunstneren Els Viaene undersøker lyd ved kilden; i det øyeblikket den formes.

26
.
11
.
21
27
.
11
.
21
Accumulations
Bergrún Snæbjörnsdóttir, Eva Pfitzenmaier, Owen Weaver
Lydgalleriet

'Accumulations' er en kveld med lyd og lydtolkninger som befinner seg mellom konsert, installasjon og performance. Med lydverk av Bergrún Snæbjörnsdóttir og Eva Pfitzenmaier, fremført av Owen Weaver (slagverk) og Eva Pfitzenmaier (vokal).

16
.
11
.
21
19
.
11
.
21
PARLOUR
Alwynne Pritchard, Karolina Piątkowska, Paweł Kapica, Michał Markiewicz, Krzysztof Pawłowski
Lydgalleriet

Fra tirsdag 16. til fredag ​​19. november 2021 er vokalist og komponist Alwynne Pritchard og den polske strykekvartetten NEOQUARTET gjestemusikere på Lydgalleriet. De åpner opp galleriet mellom 14.00 og 18.00 hver av dagene, og PARLOUR er en invitasjon til å besøke oss, ta en kaffe, spise kokosmakroner, se i våre bøker, prate og høre på musikken som blir laget i rommet.

12
.
11
.
21
16
.
01
.
22
An Echo Looped
Sarah Boulton
Kunsthall 3,14 Parabol

An Echo Looped er et opptak av et ekko som varer i atten sekunder.

30
.
10
.
21
07
.
11
.
21
The Wind Cannot Hear Me
Vonrik Haug
Lydgalleriet

Utstillingen The Wind Cannot Hear Me er Craig Wells' phd presentasjon, en 18-kanals installasjon produsert i samarbeid med Lydgalleriet og Griegakademiet/KMD.

15
.
10
.
21
15
.
10
.
21
I was told I chop wood like a ballet dancer (On Circles)
Freja Bäckman
Lydgalleriet

Platelansering og lyttesesjon av Coda Press i samarbeid med Lydgalleriet.

27
.
09
.
21
30
.
09
.
21
Høyttaleren i kunstnerisk praksis
Bergen senter for elektronisk kunst

Gjennom kursets to dager lærer du å bygge høyttalere til bruk i kunstnerisk praksis. Kurset tar utgangspunkt i deltakernes behov og interesser.

10
.
09
.
21
10
.
10
.
21
Radio Hopes and Dreams: Soundscape Røst Edition
Elin Már Øyen Vister
Lydgalleriet

Som en del av Soundscape Røst 2010 - 2020 på Lydgalleriet og The Ocean på Bergen Kunsthall, vil Elin Már Øyen Vister sende en spesialutgave av «Radio Hopes and Dreams» hyper lokalt, streamet online og på FM.

04
.
09
.
21
10
.
10
.
21
Soundscape Røst 2010-2020
Elin Már Øyen Vister
Lydgalleriet

Lydgalleriet er stolte over å presentere Elin Már Øyen Visters utstilling Soundscape Røst 2010-2020, som viser et utvalg arbeider fra prosjektet siden oppstarten for 10 år siden.

03
.
09
.
21
31
.
10
.
21
Little Queer Lullaby / Listening to a Moonquake
Mor Efrony
Kunsthall 3,14 Parabol

Little Queer Lullaby – lydverk komponert for Parabol-prosjektet i forbindelse med utstillingen Irresistible Earth.

26
.
06
.
21
04
.
07
.
21
For one – for many – for all
Thorolf Thuestad
Lydgalleriet

For one – for many – for all er en hybrid mellom figurteater og utstilling som handler om vår iboende hang til å inngå forhold med ting gjennom å menneskeliggjøre dem.

08
.
05
.
21
13
.
06
.
21
Portrait of a Woman at the Piano
Yngvild K. Rolland
Lydgalleriet

‍Portrait of a Woman at the Piano fortsetter Rollands utforskning av forbindelser mellom musikk og kunst, der musikkinstrumentet ofte brukes som materiale og motiv for tolkning.

19
.
03
.
21
06
.
06
.
21
Duet/Songs
Ananda Serné
Kunsthall 3,14 Parabol

Duet /Songs er opptak av ord som etterligner lyder basert på maskingenererte transkripsjoner av insektkommunikasjon.

20
.
02
.
21
04
.
04
.
21
Between the translucent and the blue 
Simona Barbera
Lydgalleriet

Between the translucent and the blue er en lydinstallasjon som fokuserer på en auditiv nærhet mellom subjektet og det romlige. Lydverket tar sitt råmateriale fra minimale kilder; ulinjære fortellinger og kroppsbevegelser i urbane infrastrukturer etter en nedstengning.

08
.
12
.
20
14
.
02
.
21
Harmonious Madness
Kobie Nel
Kunsthall 3,14 Parabol

Kobie Nel observerte og spilte inn sangfuglens vokal som utspant seg i løpet av utstillingen Apple Puma, fascinert av deres instinktive, territoriale og seksuelle vokalsignalisering til hverandre i løpet av sesongen.

28
.
11
.
20
17
.
01
.
21
BYOHP: Numinous Beginnings
Sandra Blichert, Mor Efrony, Emma Fuchs Sjövall, Anette Gellein, Vonrik Haug & Arnt Siwertsen, Constantin Katsiris, Peter Lenaerts, Anne Cecilie Lie, Magdaléna Manderlová, Ida Nerbø, Moumita Roy, Polly Stanton & Byron Dean, Elina Waage Mikalsen
Lydgalleriet

For this exhibition it is crucial to bring your own headphones and telephone for listening to many of the works. Due to current Covid restrictions, Lydgalleriet will only allow a maximum of five people into the gallery at the time. We also kindly ask you to use your face mask and keep a distance!

15
.
11
.
20
28
.
11
.
20
Lydgalleriet Retrospective 2005 – 2020
Digital Publication

Boken Lydgalleriet Retrospective 2005 - 2020 eksisterer i digital form med gratis tilgang og nedlastbarhet fra http://retrospective.lydgalleriet.no/.

14
.
11
.
20
14
.
11
.
20
speakerspeaker double launch: on silence & failure
Magdaléna Manderlová, Lisa Colette Bysheim & Putli Hellesen, Robert Carter & Pedro Riva, Emilie Wright, Hanne Lippard, Salomé Voegelin, Danja Burchard, Said Warya
Lydgalleriet

Bli med på en live-strømmet aften med opplesninger, lyttesesjoner og performance mens vi dykker ned i ulike perspektiver på stillhet og feiling.

04
.
09
.
20
25
.
10
.
20
Orogeny
Emilie Wright
Kunsthall 3,14 Parabol

Emilie Wright er en Bergen basert kunstner fra Melbourne, Australia som jobber i grenselandene mellom språk, tekst, lyd og lytting.

29
.
08
.
20
27
.
09
.
20
False Spring
Thora Dolven Balke
Lydgalleriet

False Spring er en ny 6 kanals lyd- og lysinstallasjon og serie fotografiske skulpturer av Thora Dolven Balke. Verkets narrative kjerne er en daglig, nøktern katalogisering av været fra begynnelsen av januar ut februar 2020, formidlet av en fortellerstemme mot et bakteppe av skiftende lydlandskap som omgir hovedkarakteren.

13
.
03
.
20
13
.
03
.
20
Blue Rinse Thresholds Edition
John Brennan, Inish Hedén, Jonatan Wejnold, Emilie Wright
Lydgalleriet

«A level or point at which something would happen, would cease to happen, would take effect or become true»

06
.
03
.
20
07
.
03
.
20
Ecstatic Material
Beatrice Dillon, Keith Harrison
Lydgalleriet

Ecstatic Material kombinerer lyd og materie fra musiker Beatrice Dillon og kunstner Keith Harrison, med en felles utviklet installasjon som mobiliserer euforiske og alkymiske aspekter av hverdagen i en blandet sensorisk serie med elastisitet, interferens og reaksjon. 

06
.
03
.
20
09
.
08
.
20
a financial story
Arthur Hureau
Kunsthall 3,14 Parabol

Lydverket a financial story er satt sammen av feltopptak og matematiske funksjoner; et verk konstruert gjennom å utnytte Kunsthall 3.14s symbolikk som tidligere bank og det stedsspesifikke aspektet av støyavtrykk.

07
.
02
.
20
01
.
03
.
20
SKRIVESPILLET
Ingrid Berven, Cecilie Løveid
Lydgalleriet

SKRIVESPILLET har flere tematiske tråder, men forholdet til språk og ulikheter i vår måte å oppfatte kryssende samtaler i hverdagen står sentralt. Installasjonen består av filmsekvenser tatt opp under forfatterstudentenes lunsj på SKA – Skrivekunstakademiet i Hordaland.

28
.
01
.
20
30
.
01
.
20
Workshop: Lydarbeid i visningsrom/ Oslo
Jørgen larsson
Kunstnernes Hus

Hvordan presenterer vi lyd i visningsrom?

10
.
01
.
20
02
.
02
.
20
Department of X
Nanna K. Hougaard
Lydgalleriet

Åtte forskere fra astrofysikk, filosofi, hjerneforskning, informatikk, evolusjonsbiologi, antropologi og dans er blitt intervjuet med utgangspunkt i et utvalg av sine akademiske artikler. Uttalelsene er deretter fjernet fra deres opprinnelige kontekst og i stedet er en algoritme ansvarlig for å genere mening ut fra tema.

10
.
01
.
20
23
.
02
.
20
Long Distance Improvisation in Real Time
Ximena Alarcón
Kunsthall 3,14 Parabol

PARABOL presenterer et fragment av Long Distance Improvisation in Real Time av Ximena Alarcón, en innspilt improvisasjon blant ni colombianske og latinamerikanske innvandrerkvinner bosatt i Oslo, Barcelona og London den 7. mai 2019.

08
.
11
.
19
01
.
12
.
19
Anthems
Amber Ablett
Lydgalleriet

I Anthems prosjektet har Amber Ablett lært nasjonalsangene til de landene folk har spurt henne om hun kommer fra. I oppkjøringen til utstillingen var Ablett vertskap for en serie diskusjonsverksteder, og åpnet samtalen rundt hvordan vi ser oss selv og hvordan vi blir sett.

04
.
10
.
19
04
.
10
.
19
Blue Rinse Gentle Hearts Edition
Samuel Brzeski, Kim Hankyul, Andrea Urstad Toft, MRD, Neo Borneo, Arthur Hureau, Kristin Kessler
Lydgalleriet

Blue Rinse Gentle Hearts resonnerer ikke bare i hjertet men ørets hulrom og utvikler seg til en kveld med eventyrlysten lytting. Syntetiserte, konkrete og talte lyder vil gjennom kvelden skape intime møter av våre uendelig bevarte fortider.

20
.
09
.
19
08
.
12
.
19
Shotgun Architecture
Justin Bennett
Kunsthall 3,14 Parabol

Lydverket Shotgun Architecture spiller på begreper om subjektiv målbarhet, oversettelser mellom lyd og bilde og stiller spørsmål om offentlighet i offentlige rom. Lyden av et pistolskudd er tatt opp på ulike semi-offentlige åpne plasser i Zuidas, et forretningsdistrikt i Amsterdam. Stedenes akustiske og romlige signaturene ble brukt på to måter; å lage en komposisjon som utforsker resonans fra gjentagelser og feedback fra skuddene, et resultat lydende som en dramatisk realisme til en abstrakt komposisjon ikke ulik den elektroniske musikken på 1950-tallet.

16
.
08
.
19
15
.
09
.
19
Imaginalia revisited (2019)
Espen Sommer Eide
Lydgalleriet

En komponist, desillusjonert av begrensningene i menneskets sanseapparat og forestillingsevne, bestemmer seg for å dra tilbake til naturen der han vokste opp. Han reiser til elvene og viddene i Nord-Norge, i håp om å finne nye kilder til musikk utenfor seg selv.

21
.
06
.
19
08
.
09
.
19
Plommehagepartitur
Mari Kvien Brunvoll, Elida Brenna Linge
Kunsthall 3,14 Parabol

Plommehagepartitur er en samling av skjematiske tegninger og et lydverk inspirert av disse. Stilt ut gjennom den parabolske høyttaleren på Kunsthall 3.14.

14
.
06
.
19
14
.
06
.
19
Blue Rinse Summer Sonic Edition
Zeno van den Broek, Andrea Parkins, Erin Sexton, Tijs Ham, Marieke Verbiesen
Lydgalleriet

Som en ode til Bergens kontinuerlige sollysstråler, presenterer vi Blue Rinse Summer Sonic Edition!

10
.
05
.
19
02
.
06
.
19
Interferens
Gunhild Mathea Olaussen
Lydgalleriet

Gunhild Mathea Olaussens installasjon «Interferens» tar utgangspunkt i interferens og svevninger i vårt menneskelige sanseapparat, som fenomen, metode og kunstnerisk tematikk.

26
.
04
.
19
09
.
06
.
19
Combined national anthems
Laurie Lax
Kunsthall 3,14 Parabol

Lydkomponenten i Combined national anthems omfatter nasjonalsangene fra Kypros, Danmark, Tyskland, Irland, Italia, Latvia, Litauen, Moldova, Polen, Portugal, Romania, Serbia, Storbritannia og USA, land som alle har eiketreet som sitt nasjonaltre.

05
.
04
.
19
28
.
04
.
19
Freaky Avant Garde
Carsten Aniksdal, Anne Marthe Dyvi, Eirik Havnes, Admir Korjenic, Giuseppe Pisano, Mariam Gviniashvili, Adivan, Arthur Hureau
Lydgalleriet

Nesten usalgbar, likevel svært kostbar, romspesifikk og romkrevende: lydkunsten er fremdeles klassisk avantgarde, velkommen til en revisjon, en nyopdagelse eller bare nok en gruppeutstilling som motstår sitt eget format. Lydgalleriet ønsker velkommen til Freaky Avant Garde, med Carsten Aniksdal, Anne Marthe Dyvi, Eirik Havnes og Admir Korjenic.

07
.
03
.
19
31
.
03
.
19
Shaping Lines
Icaro Zorbar
Lydgalleriet

Den colombianske kunstneren Icaro Zorbars installasjon Shaping Lines fanger parallelle og motstridende situasjoner med lydopptak samt skulpturelt og performativt materiale om subjektiv opplevelse og varighet av tid.

06
.
03
.
19
07
.
03
.
19
Workshop: Lydarbeid i visningsrom/ Oslo
Jørgen Larsson
Atelier Nord

Hvordan presenterer vi lyd i visningsrom?

15
.
02
.
19
07
.
04
.
19
Stereocilia for 2 Ears
Jacob Kirkegaard
Kunsthall 3,14 Parabol

Lydverk redigert fra akustiske opptak av spontane oto-akustiske utslipp - klynger av samtidig utstrålede toner fra begge ører hos en enkelt person.

08
.
02
.
19
03
.
03
.
19
Neonmeditasjoner
Risto Holopainen, Per Hess
Lydgalleriet

I «Neonmeditasjoner» brukes sensorer og fargefiltre for å omforme farger og valører til et lydbilde. Dette skjer direkte på samme måte som øyet ser farger og valører og sender signalene videre til vår hjerne.

13
.
01
.
19
13
.
01
.
19
For one- For many
Thorolf Thuestad, Alwynne Pritchard, Jostein Gundersen
Lydgalleriet

I «For one – For many» opptrer åtte kinetiske skulpturer sammen med blokkfløytist Jostein Gundersen, etterfulgt av et alternativt fysisk univers i Alwynne Pritchards «Vitality Forms 7» før vi møter den siste av sin sort i «Heart(nothing)» – ambisonisk lyd og kinetisk skulptur.

11
.
01
.
19
03
.
02
.
19
Speaking Signs
Nora Adwan
Lydgalleriet

Installasjonen er komponert av Nora Adwans opptak, tekster, lydlandskap og fotografier; rester av en personlig reise tatt de siste årene. Speaking Signs adresserer kompleksiteten av ideer angående hjemland, kulturidentitet, inkludering / utestenging samt enkeltmenneskers frihet og selvbestemmelsesrett i et samfunn.

16
.
11
.
18
25
.
11
.
18
Innimellom er lyden stille
Line Horneland
Lydgalleriet

Innimellom er lyden stille er en vokalinstallasjon bestående av én stemme i flere lag. Det vokale lydlandskapet betraktes som auditive rom å være i og fordrer alternative, fenomenologiske undertoner: det er i møtet mellom lyd og lytter at meningsdannelsen skjer. Fordi hvert subjekt bringer sin unike erfaring med seg inn i lyttingen, er den også en medskaper og installasjonen en lydramme som lytteren kompletterer med sin tilstedeværelse.

02
.
11
.
18
02
.
11
.
18
Primær
Espen T. Hangård
Lydgalleriet

Lydgalleriet og Ekko har fått Espen T. Hangård til Bergen, og gleder oss til å høre et skambra sett 2. november kl.20:00!

23
.
10
.
18
27
.
10
.
18
Talk a bit, then we'll check
Malin Elgán
Lydgalleriet

I Talk a bit, then we’ll check griper fem samtidsdansere an tekster som kretser omkring kunstnerisk praksis og dens forhold til tid. Med utgangspunkt i koreografiens måte å arbeide med tid på, og hvordan den ommøblerer tidsrom, har de utviklet en lydinstallasjon som oppstår i samspill med bevegelses-sensorer.

28
.
09
.
18
21
.
10
.
18
Cancamon
Cara Tolmie
Lydgalleriet

Cara Tolmie jobber i krysningsfeltet mellom performance, musikk og det bevegelige bildet. Det kunstneriske arbeidet hennes sonderer stedsspesifikke betingelser for performance, som vokalisering og bevegelse, som igjen kan føre til politisk og poetisk tilgang til fysiske, skriftlige og musikalske språk.

21
.
09
.
18
21
.
09
.
18
Blue Rinse Portal Edition
Felipe Ignacio, Julie Lillelien Porter, Arthur Hureau, Magdalena Manderlova, Frida Blomberg, Espen Sommer Eide, Omar Johnsen, Knut-Olai Mjøs Helle, Craig Wells, Ole André Farstad
Lydgalleriet

Blue Rinse Portal Edition

15
.
09
.
18
15
.
09
.
18
Superare Sensibus
Avalanche Boys, Gabriella Forzelius, Tine Günther, Sara Kollstrøm Heilevang, Tarik Hindic, Arne Skaug Olsen, Hilde Jørgensen, Julie Lillelien Porter, Marie Vallestad, Kobie Nel, Snorre Magnar Solberg, Ida Nerbø, Nadda Noor
Ubåt Press, Johan Berentsens vei 65, Laksevåg

Superare Sensibus fokuserer på fullkontakt følelsesoppfattelse.

17
.
08
.
18
09
.
09
.
18
THERMO BAY
Ignas Krunglevicius
Lydgalleriet

THERMO BAY

29
.
06
.
18
29
.
06
.
18
TO SEE YOURSELF FROM THE OUTSIDE
Karen Eide Bøen, Hugo Hedberg
Lydgalleriet

I forestillingen TO SEE YOURSELF FROM THE OUTSIDE etablerer to utøvere et system for verbalisering av hver eneste bevegelse.

08
.
06
.
18
15
.
06
.
18
Thresholds of the Algorithmic
David Pirró, Hanns Holger Rutz, Eirik Blekesaune, Max Franklin, Erin Gee, Kosmas Giannoutakis, Daniele Pozzi, Thorolf Thuestad, Tijs Ham, Alicia Champlin, Niklas Adam, Stefano Zorzanello
Lydgalleriet

Thresholds of the Algorithmic er både en utstilling og en workshop. Algoritmer er overalt, samtidig som de er skjult. Vi registrerer dem kanskje så vidt i utvalget av annonser og nyheter som foreslås for oss for på sosiale medier. Det er ikke så lett å forstå hvordan algoritmer fungerer, og vi aksepterer, oftest uvitende, deres analyser og beslutninger.

07
.
06
.
18
07
.
06
.
18
Lazuli
Hilde Marie Holsen
Lydgalleriet

Hilde Marie Holsens "Lazuli" er som en intens dialog mellom komposisjon og improvisasjon, hvor samspillet mellom lyd og musikk er eksperimentell og ofte utfordrende. Likevel oppleves musikken som gjennomført og fullendt, nærmest skjebnebestemt. Og resultatet er på mange måter monumentalt. Det å skulle endre ett element er utenkelig.

11
.
05
.
18
03
.
06
.
18
Rulers and Rhythm Studies
Cevdet Erek
Lydgalleriet

Lydgalleriet presenterer den tyrkiske kunstneren Cevdets Ereks arbeid med rytme, som involverer lyd, objekter og performance. Utstillingen tar utgangspunkt i Ereks fortløpende prosjekt Rulers and Rhythm Studies. Siden 2007 har Erek utviklet en serie av linjaler som tillater å oversette tidsbaserte mønstre til et romlig forhold.

27
.
04
.
18
27
.
04
.
18
Blue Rinse Scattered Reflections Edition
Live Solid Schulerud, Bård Aarvik, Guro Moe, Roar Sletteland
Lydgalleriet

Blue Rinse Scattered Reflections Edition

21
.
04
.
18
22
.
04
.
18
NOÖSPHERICS
Erin Sexton, Masahiro Kahata, Maria Witek, Eirik Storesund, Bergen Kringkaster, Deejaye Tornado de Åsane
Lydgalleriet / Østre

Boklanseringsfest og konferanse

10
.
03
.
18
10
.
03
.
18
St St Steadicam high
Sue Tompkins
Lydgalleriet

Beskrevet som «utstrakte øvelser i fri assosiasjon: performancepoesi som beveger seg fra tekstsiden til stemmen, fra tale til sang, fra sang til signal, fra signal til ren lyd», tar Sue Tompkins utgangspunkt i sine erfaringer som vokalist i den nå oppløste post-punk gruppen Life Without Buildings.

08
.
03
.
18
01
.
04
.
18
Sue Tompkins
Sue Tompkins
Lydgalleriet

Sue Tompkins overfører performative elementer som rytme, tempo og komposisjon over til gallerirommet i form av todimensjonale arbeider.

23
.
02
.
18
23
.
02
.
18
Lydgalleriet boklansering og Blue Rinse Booklaunch Edition
Jørgen Larsson, Jiska Huizing, Julie Silset, Mathias Loose, Alan Ó Raghallaigh
Lydgalleriet

Lydgalleriet lanserer to egenpubliserte bøker 23. februar!

19
.
01
.
18
11
.
02
.
18
Soundtrack for Webcams
Magnus Bugge
Lydgalleriet

Soundtrack for Webcams er en audiovisuell installasjon av kunstner og komponist Magnus Bugge. Installasjonen setter sammen sanntidgenererte lydspor med åpne webkamerastrømmer.

11
.
12
.
17
15
.
12
.
17
Max 7 workshop
Arthur Hureau
Lydgalleriet

5-dagers introduksjonskurs: Max er et visuelt programmeringsverktøy for lyd, musikk og multimedia ofte brukt av komponister, utøvere, programvareutviklere, forskere og kunstnere for å lage opptak, forestillinger og installasjoner.

09
.
12
.
17
09
.
12
.
17
Blue Rinse: XM Edition
Craig Wells, Trond Lossius, Julie Silset, Fritdjof Wesseltoft, Tijs Ham, Jonas Hamre, Eirik Havnes
Lydgalleriet

Blue Rinse dykker hodestups ned i de mer performative og soniske aspektene av musikalske live sets, presentert av Lydgalleriet.

25
.
11
.
17
25
.
11
.
17
Artist talk: Erin Sexton
Erin Sexton
Lydgalleriet

Med utgangspunkt i utstillingen NOÖSPHERE presenterer Erin Sexton sin kunstneriske praksis, arbeid og metoder i samtaler med kurator Julie Lillelien Porter. Kl. 15:00-16:00, samtalen vil foregå på engelsk.

10
.
11
.
17
03
.
12
.
17
NOÖSPHERE
Erin Sexton
Lydgalleriet

NOÖSPHERE er en ny installasjon laget for Lydgalleriet der obskure grenseområder mellom kropp, sinn, materie og energi blir utforsket. Kobber, krystall, skum og andre materialer møter en sonifisering av hjernebølger og overføringen av disse via amatørradio.

22
.
10
.
17
29
.
10
.
17
Dubtables
Roar Sletteland
Lydgalleriet

Dubtables er en lydinstallasjon med platespillere og dubplates som fokuserer på objektenes materielle og performative kvaliteter og et utkomponert musikalsk forløp.

13
.
10
.
17
15
.
10
.
17
blister / brumm
Rhiannon Inman-Simpson, Johanna Lettmayer
Lydgalleriet

For Lydgalleriet presenterer Rhiannon Inman-Simpson og Johanna Lettmayer blister / brumm, en auditiv installasjon sentrert rundt oversettelsesprosessene mellom skriftspråk til talespråk til trykksak og tilbake til talespråk.

15
.
09
.
17
27
.
09
.
17
the es-series
Eirik Brandal

Den Rigabaserte kunstneren og komponisten Eirik Brandal viser sitt siste arbeid the es-series, en gruppe skulpturer som kommuniserer trådløst via Wi-Fi og som komponerer i sanntid.

04
.
09
.
17
09
.
09
.
17
Only Expansion
Duncan Speakman
KODE

Only Expansion er en lydvandring av Duncan Speakman utviklet i samarbeid med Lydgalleriet.

12
.
05
.
17
28
.
05
.
17
Works for listening
Tine Surel Lange
UOY, Strandgaten 224, Bergen

It Works for listening er materialet gjerne lyder fra hverdagen: absorberinger, soundscapes og oppsamlinger fra gjenstander og handlinger – alle gjennomarbeidet og forvrengt på ulike måter.

09
.
03
.
17
09
.
03
.
17
MULTI: Tolga Balci, Yvette Jackson, Jacqueline George, Craig Wells
Tolga Balci, Yvette Jackson, Jacqueline George, Craig Wells
Lydgalleriet

Hvordan lytter vi? Hvordan kan man komponere når publikum er omgitt av lyd? Hvert år samarbeider Borealis med MULTI, et konsertseriekonsept som presenterer musikk- og lydverk komponert for flerkanals høyttaleroppsett, og som gir musikere, komponister og lydkunstnere sjansen til å uttrykke seg så vel romlig som lydlig.

08
.
03
.
17
12
.
03
.
17
Sonic writing workshop
Bergsveinn Birgisson, Thor Magnusson
Lydgalleriet

Gjennom hele Borealis skal komponist og live-koder Thor Magnusson og forfatter Bergsveinn Birgisson holde en workshop i skrivekunst og lyd på Lydgalleriet.

20
.
01
.
17
05
.
02
.
17
For stadig å bli
Knut Vaage, Sissel Lillebostad, Thorolf Thuestad
Lydgalleriet

For stadig å bli er et korverk for 15 adskilte stemmer som omhandler lytting og avstand.

03
.
01
.
17
03
.
01
.
17
WRITING SOUND BERGEN: Radio Ferrante
https://writingsoundbergen.wordpress.com/2017/03/02/radio-ferrante/

Radio Ferrante er en serie Skype-samtaler mellom Daniela Cascella, Natasha Soobramanien og gjester, samt lydopptak av flere bidragsytere.

26
.
11
.
16
27
.
11
.
16
Smarginature
Daniela Cascella, Natasha Soobramanien, Cia Rinne, Claire Potter
Lydgalleriet

Smarginature er en to-dagers serie med hendelser rettet mot lesere, forfattere, lyttere, vokalister, oversettere og kustnere.

03
.
11
.
16
03
.
11
.
16
MULTI: Bethan Kellough & Niilas
Bethan Kellough & Niilas
Østre

På Ekko nr. 13 lager Niilas et bestillingsverk til festivalen, i samarbeid med Lydgalleriet og BEK. Både Niilas og Bethan Kellough skal fremføre på vårt ambisonics-oppsett, som er både en programvare og et fysisk høyttaleroppsett for formidling av tredimensjonal lyd.

23
.
09
.
16
09
.
10
.
16
Lydgalleriets jubileumsutstilling 10 år
Christian Blom, Charlotte Piene, Anders Førisdal
Lydgalleriet

Høsten 2016 har Lydgalleriet eksistert i 10 år. Dette markeres med en jubileumsutstilling der Christian Blom, Charlotte Piene og Anders Førisdal er invitert til å skape nye verk.

03
.
09
.
16
03
.
09
.
16
The Sculpture Sinks, Thinks, Sings
Daniela Cascella, Dominique Hurth
MS Nordnorge

Skribent Daniela Cascella og billedkunstner Dominique Hurth inviterer ombord på MS Nord Norge i Bergen lørdag 3. september til en samtale i tre gester. Samtalen dreier seg rundt materialiteten i skrivingen deres, der elementer som overflate, stemmebruk, forstyrrelse, resonans og skygge er sentrale.

31
.
08
.
16
13
.
09
.
16
Reading Stanley Brouwn
Tao G. Vrhovec Sambolec

Reading Stanley Brouwn er en installasjon som undersøker handlinger som å gå, å måle, å arkivere, å lese samt rytmisk temporalitet i hverdagen.

13
.
06
.
16
13
.
06
.
16
We Choose To Go To The Moon
Kari Telstad Sundet, Rosella Strykekvartett
Østre

Kari Telstad Sundet avslutter sine masterstudier ved Griegakademiet og vil derfor invitere til avsluttende konsert.

27
.
05
.
16
07
.
06
.
16
Lull
Camille Norment, Camille Norment Trio, Sofia Jernberg, Anne Hilde Neset
Lydgalleriet

Lull er en ny lydinstallasjon av den norsk-amerikanske kunstneren Camille Norment, skapt spesielt til Lydgalleriet. Verket har vuggesangen som konseptuelt og tematisk utgangspunkt. Norments arbeid undersøker den menneskelige stemmen gjennom vuggevisen.

15
.
04
.
16
29
.
04
.
16
Torn Tracks
Jiska Huizing
Lydgalleriet

Sporene er laget av lyder hentet fra kunstnerens umiddelbare omgivelser (både mer og mindre subtile, forgrunns- og bakgrunnslyder), ofte kombinert med lyder av stemmen hennes og elektrisk fiolin.

13
.
03
.
16
13
.
03
.
16
O Yama O
Keiko Yamamoto & Rie Nakajima
Lydgalleriet

Rie Nakajima og Keiko Yamamoto utgjør performance-duoen O Yama O. De to artistene er inspirert av japansk folkekultur, myter og ritualer, samt hverdagens, ikke spektakulære lydverdener.

10
.
03
.
16
10
.
03
.
16
MULTI : Julian Skar & Kari Telstad Sundet
Anders Vinjar, Julian Skar, Kari Telstad Sundet
Østre

Bestillingsverket fra Julian Skar undersøker tvil og den ultimate frihet. Kari Telstad Sundets nye verk er filmmusikk til en film som ikke eksisterer – annet enn bak tilhørerens egne øyelokk.

05
.
03
.
16
20
.
03
.
16
Throw
Rie Nakajima
Lydgalleriet

Rie Nakajima bygger bevegelige økosystemer av lyd og objekter der mange ulike mekanismer overlapper og griper inn i hverandre.

09
.
12
.
15
09
.
12
.
15
Acousmatic Encounters
Trond Lossius, Joseph Anderson, Julia Hanadi Al-abed
Lydgalleriet

Lydgalleriet og BEK - Bergen senter for elektronisk kunst presenterer konsert med omkransende musikk fra komponistene Trond Lossius (NO), Joseph Anderson (US) og spesielt inviterte Julia Hanadi Al-abed (FR/SY).

04
.
12
.
15
20
.
12
.
15
Lyd Erosjon
David A. Rios
Lydgalleriet

Lyd Erosjon er en studie av mekaniske bølger og avtrykkene disse etterlater i materien de forplanter seg i.

30
.
11
.
15
03
.
12
.
15
Nocturne#1 - Sediments
Les Baltazars
Lydgalleriet

Nocturnes er et audiovisuelt prosjekt i to deler, av den franske kunstnerduoen Les Baltazars. Hovedpersonen er flyktig, kortlevende og vakker tåke. Lys, vind, tåke og lyd former spesielle opplevelser i tid og rom.

01
.
10
.
15
25
.
10
.
15
Situation Aught
Niklas Adam
Lydgalleriet

Et skulpturelt sonisk landskap der publikum kan lytte og observere som materialer, blir levende og manifesterer seg i musikk.

04
.
08
.
15
23
.
08
.
15
Hybridity and Synaesthesia
John Murray (US), Anastasia Salter (US), Andy Simianmoto (AU), Andy Ann Donnachie (AU), Mez Breeze (AU), Andy Campbell (UK), Philippe Boots (FR), Nicolas Bauffe (FR), Angus Forbes (US), Joellyn Rock (US), Alison Aune (US), Caitlin Fisher (CA), Tony Viere (CA), Julie Vulcan (AU), Ashley Scott (AU)
Lydgalleriet

Hybridity and Synaesthesia-utstillingen har arbeid som presser på kantene av litteratur og andre kunstformer. Disse arbeidene appellerer til andre aspekter av den sensoriske enn de som vi typisk forholder seg til å lese for eksempel med haptisk sensasjon, berøringsbasert interaktivitet, innovative lydelementer, interaktive bilder eller geoteknologi.

24
.
06
.
15
30
.
06
.
15
Multimedia workshop: Prospekt
Roar & Kjersti Sletteland
Lydgalleriet

I løpet av en uke skal åtte ungdommer mellom 15 og 18 år jobbe sammen med kunstnerne Roar og Kjersti Sletteland hos Lydgalleriet for å skape en stor installasjon.

02
.
06
.
15
02
.
06
.
15
F.M.R.L. Footnotes, Mirages, Refrains and Leftovers of Writing Sound
Daniela Cascella, Jeremy Welsh, Conrad Kemp, Maia Urstad, Signe Lidén
Lydgalleriet

F.M.R.L. Footnotes, Mirages, Refrains and Leftovers of Writing Sound av Daniela Cascella. Boklansering.

14
.
05
.
15
07
.
06
.
15
A Lecture on Schizophonia
Erik Bünger
Lydgalleriet

Den svenske kunstneren Erik Bünger er internasjonalt anerkjent for sine unike, tankevekkende og fascinerende undersøkelser av menneskets stemme. Med eksempler fra film, musikk og populærkultur utforsker Büngers arbeid ofte overraskende bivirkninger av moderne kommunikasjonsteknologier som telefon og fonograf og dreier seg om merkelige og til og med diabolske fenomen, som en stemme uten kropp og snakkemaskiner.

22
.
04
.
15
22
.
04
.
15
Background Noise book launch
Brandon LaBelle
Lydgalleriet

12
.
03
.
15
12
.
03
.
15
MicroSleepDub
Peter Lenaerts, Salva Sanchis
Lydgalleriet

I langtidskonserten MicroSleepDub lytter og leter den belgiske kunstneren Peter Lenaerts etter lyder som er for stille, for vage eller for dype. Med mikrofonen som mikroskop zoomer han inn på og forsterker disse glemte, undereksponerte og bortkastede lydene.

12
.
03
.
15
12
.
03
.
15
KORPUS
Thorolf Thuestad, Natasha Barrett, Rebecka Sofia Ahvenniemi, Bethan Parkes
Østre

På denne konserten blir publikum omringet av 27 høyttalere og får høre verk av bergensbaserte komponist Thorolf Thuestad og flere. Konserten er en del av prosjektet MULTI, som presenterer og utvikler musikk for 3D-audio med fokus på ambisonics-formatet.

12
.
03
.
15
22
.
03
.
15
Floe/Flow
Tomoko Sauvage
Lydgalleriet

Den japanske impromusikeren og lydkunstneren Tomoko Sauvage har i årevis jobbet med et instrument hun selv har utviklet, hvor hun bruker vannets elektroakustiske egenskaper til å lokke frem dronende bølger av feedback.Instrumentet kan beskrives som en slags naturlig synthesizer:

27
.
01
.
15
29
.
01
.
15
Small Wrists
Rune Søchting, Hong-Kai Wang
Lydgalleriet

Utviklingen av prosjektet "Small Wrists" er sentrert rundt begrepet "sosial banditt" som ble innført av den britiske, marxistiske historikeren Eric Hobsbawm. Den sosiale banditt er en type kriminell som eksisterer og opererer på marginer og ulovlighet i samfunnet.

09
.
12
.
14
09
.
12
.
14
Flammepunkt
Electric Audio Unit, Anders Tveit, Natasha Barrett, Anders Vinje, Ruben Sverre Gjertsen
Lydgalleriet, Østre

Velkommen til en akusmatisk konsert program i fire deler, kuratert av våre venner i EAU (Electric Audio Unit).

20
.
11
.
14
14
.
12
.
14
Writing Sound 2
Daniela Cascella & Signe Lidén, David Toop & Tie Nakajima, Elin Øyen Vister, John Hegre
Lydgalleriet

Dette høyst etterlengtende prosjektet, initiert av Daniela Cascella, tar form av en samling av bestillingsverk (tekster og lyd) sammen med en samling av eksisterende tekster og lyder, vil være tilgjengelig for å bla gjennom på Lydgalleriet Bergen gjennom prosjektets fire ukers varighet. Av og til vil samlingen oppfordre til forestillinger, avlesninger, lyttingsøkter, workshops og diskusjoner.

17
.
10
.
14
17
.
10
.
14
Ekko: Tafjord Analogikk
Flø, Ratkje, Rishaug, Tafjord
Østre

De fire møtes for å fremføre Fløs stykke «Analogikk», basert på et «arkeologisk» og egenbygget elektronisk musikkinstrument bestående av analoge kretser.

17
.
10
.
14
01
.
11
.
14
Ekko nr. 11
Two Ruins: A Voyage to Arcturus, Stephan Meidell & Birk Nygaard: Dialogues Prologue, Marieke Verbiesen: Mayhem Machine
Østre

Velkommen til utstillingsåpning og konsert: EKKO FESTIVAL NR.11!

09
.
10
.
14
12
.
10
.
14
Sonic Game Space
Jacob Sikker Remin, Marieke Verbiesen & Raquel Meyers
Østre

Deres produksjon spenner over et spekter av former, inkludert videoer, ytelse og levende musikk, skulptur og installasjon, som ofte strekker seg utover dataskjermen. Hver av dem bruker en dirent tilnærming og estetikk, de har tidligere samarbeidet on- og offline.

24
.
09
.
14
24
.
09
.
14
Dreamspaces
Antonio Della Marina & Alessandra Zucchi
Østre

Dreamspaces er en live audiovisuell installasjon laget i samarbeid med arkitekt og mediekunstner Alessandra Zucchi og inspirert av kunstnerverk fra tjuende århundre, med et spesielt fokus på forholdet mellom menneskekroppen og arkitektonisk rom (Dan Flavin, Le Corbusier, Anish Kapoor, Maurice Agis, Verner Panton , Marian Zazeela, James Turrell).

05
.
09
.
14
28
.
09
.
14
Lydhørt: Room Tone
Victoria Skogsberg & Magnus Oledal
Lydgalleriet

Room Tone er en befatning med det romlige og den romlige besværligheten. Den tar for seg en gransking av plassen den befinner seg i. Den refererer også til en tilstedeværelse av "stillheten" som spilles inn på et sted når det ikke finnes noen muntlig dialog.

26
.
06
.
14
26
.
06
.
14
Multi: Parmerud / Brummer / Barett / Lopez-Lezcano / Vinjar
Ake Parmerud, Ludger Brummer, Natasha Barett, Fernando Lopez-Lezcano, Anders Vinjar
Østre

Som en del av Multi-konsertserien 2014

07
.
06
.
14
29
.
06
.
14
Lydhørt I: Her jobber Skog og Hegre
Karen Skog & John Hegre
Lydgalleriet

Her jobber Skog og Hegre blir til i utstillingsperioden. Noe har allerede skjedd: et besøk i håndskriftsamlingen på Nasjonalbiblioteket og avdekkelsen av et uferdig manus om Giordano Bruno, skrevet av Hans E. Kinck. Resten skal skje i løp av tre uker på Lydgalleriet.

24
.
05
.
14
24
.
05
.
14
Gatefest Spesial
Svarte Greiner, Alexander Rishaug, Tolga Balci, Asel, Pandreas, Velferd, Ciscoe, Admir Kenan, Klette, Antichristiansen, Ivan Smagghe, Strangefruit, VJ BN
Østre

Kunstnerisk program på Østre i forbindelse med Festspillstredet 2014.

10
.
05
.
14
23
.
05
.
14
Samples of Inclinations
Tolga Balci
Lydgalleriet

Samples of inclinations er et løpende prosjekt, men spesielt for denne utstillingen, består den av fire skulpturer av Tolga Balci.

10
.
05
.
14
10
.
05
.
14
Mikrophonie
Lemur, Benjamin Maumus
Østre

I Mikrophonie utforsker Lemur de musikalske mulighetene som finnes på innsiden av ensemblets instrumenter.

22
.
03
.
14
30
.
03
.
14
Doppelgänger
Asbjørn Blokkum Flo
Bergen Kunsthall

Installasjonen Doppelgänger re-kontekstualiserer lyden av det sosiale rommet til en nedslående metallkonstruksjon.

19
.
03
.
14
12
.
04
.
14
Photophon
Aernoudt Jacobs
Lydgalleriet

`Photophon’ er en installasjon basert på intensiv akustisk forskning på den fotoakustiske effekt.

19
.
03
.
14
12
.
04
.
14
Bergen Tracks
David Helbich
Lydgalleriet

‘Bergen Tracks’ er en performativ audio-guide for Bergen. Det er en samling av audio-guide- og manualer som er vel så mye skreddersydde til et bestemt sted som de er generiske.

28
.
02
.
14
16
.
03
.
14
Kosmos Wurlitzer III
Ånond Versto
Lydgalleriet

Kosmos Wurlitzer er et fullstendig analogt system av luftkanaler, belger, ventiler og fløyter som leser stjernekart og transformerer dem til lyd.

18
.
01
.
14
18
.
01
.
14
Handmade Electronics
Nicolas Collins, Bergen Impro Storband
Østre

Konsert: Handmade Electronics av Nicolas Collins og Bergen Impro Storband

17
.
01
.
14
23
.
02
.
14
Empty Vessels
Alvin Lucier, curated by Carsten Seiffarth
Lydgalleriet

Åtte glassbeholdere, vaser og andre kar i ulike former og størrelser står i rekke plassert på hver sin pidestall. Lyden som fanges av mikrofoner plassert inni beholderne sendes til høyttalere og lager akustisk feedback, som igjen skaper resonans inne i beholderne.

05
.
12
.
13
12
.
01
.
14
Stratigrafi
Cecilia Jonsson, Signe Lidén
Lydgalleriet

Jonsson og Lidén arbeider med materiens minne, slagg og nyanser av sort, med jern og kull utvinnet fra hulrom mellom natur, ideer og teknologi og hvordan historien arbeider seg inn gjennom deres form.

10
.
11
.
13
10
.
11
.
13
CODE-CONTROL-NOISE
Jeff Carey, Marije Baalman, Till Boverman, Miguel Negrão
Østre

Lydgalleriets konsertserie Non Frontal presenterer omsluttende lydopplevelser. Kveldens konsert består av elektronisk musikk fra Modality – et nettverk av komponister, programmerere og lydhackere som arbeider i Bergen i november. Amerikanske Jeff Carey har besøkt Bergens scener for elektronisk musikk siden 2006 (Nattjazz, Ekko, Borealis, Pixel). Konserten er en ko-produksjon mellom BEK og Lydgalleriet.

25
.
10
.
13
17
.
11
.
13
Light crossing Light
Morten Kvamme
Lydgalleriet

I prosjektet ”Light crossing Light” har Morten Kvamme satt sammen en gruppe nye arbeider som gjennom formale og konseptuelle grep undersøker begrepet Glitch.

25
.
07
.
13
11
.
08
.
13
Untamed Choir & The Beaters
Peter Bogers (NL), Thomas Rutgers & Jitske Blom (NL)
Lydgalleriet

Lydgalleriet hosting two very exciting projects curated by Resonance, European Sound Art Network. Peter Bogers (NL) Untamed Choir’ and Thomas Rutgers & Jitske Blom (NL) ‘The Beaters’ 2013

05
.
04
.
13
11
.
04
.
13
Kollisjonsindeks
Hild Borchgrevink, Tor Kristian Liseth, Øystein Nesheim, Roar Sletteland, Thorolf Thuestad & Øyvind Ådland
Lydgalleriet

Lydgalleriet presenterer Kollisjonsindeks, et flermedialt kollektiv som fabulerer over mekanikkens lyd, mening, språk og visualitet.

22
.
02
.
13
24
.
03
.
13
Binatone Galaxy
Stephen Corfords
Lydgalleriet

Binatone Galaxy er en installasjon for kassettspillere som ser på deres foreldelse som en mulighet til å revurdere deres funksjonspotensiale.

24
.
01
.
13
17
.
02
.
13
Music from Nowhere
Gordon Monahan, curated by Carsten Seiffarth & Ivar Smedstad
Lydgalleriet

Installasjonen av Gordon Monahan består av flere høyttalere som er omgjort til akustiske, lydproduserende apparat som til sammen lager musikk.

31
.
10
.
12
03
.
11
.
12
Ephemeral Sustainability
David Toop, Christoph Cox, Raoul Mörchen, Anne Hilde Neset, Seth Kim- Cohen, Salomé Voegelin, Helga de la Motte-Haber, Christina Kubisch, Kabir Carter, Edwin van der Heide, Tore Honoré Bøe, Carsten Seiffarth, Seth Cluett, Nicole Gingras, Maia Urstad, Rolf Sachsse, Per Platou, Joost Fonteyne, Anne Marthe Dyvi, Daniela Cascella, Asbjørn Tiller, Sarah Cook, Signe Lidén, Julia Gerlach, Aernoudt Jacobs, Lars Mørch Finborud
Lydgalleriet, Gimle, Kunsthall 3.14, Galleri s12

En konferanse om presentasjon, dokumentasjon, samling og arkivering av lydbasert kunst.

05
.
10
.
12
04
.
11
.
12
Sewing Machine Orchestra
Martin Messier
Lydgalleriet

Martin Messiers symaskiner står stramt sortert på rekke, som et gjenskinn av deres tidligere bruk. Tiden har gått fra dem og deres funksjon er overtatt av maskiner som overgår dem på alle måter unntatt én, nemlig som del i en lydlig performance. De er en historie som forteller seg selv og Messiers installasjon bringer klangen av dem inn i vår samtid. Absurd og lekent, men med industriell presisjon, lar han nålene synge, motorene knuge og stampe – forrover, bakover, langsomt eller taktfast. En rekonstruksjon av gammel fabrikklyd, med dagens estetiske preferanser og et øre for finjusterte detaljer.

03
.
04
.
12
03
.
04
.
12
MUU for ears
Trond Lossius, Joonas Siren
Skostredet 16

MUU FOR EARS-arrangementet på Lydgalleriet i Bergen tilbyr en unik mulighet til å oppleve nyskapende musikk og lyd. Under arrangementet følger kunstnere fra CD-samlingen: Trond Lossius og Joonas Siren.

11
.
03
.
12
11
.
03
.
12
Radio 1001 og kveldsmøte
Dinah Bird, Jean-Philippe Renault med Maia Urstad
Skostredet 16

I forbindelse med Radio 1001 (Dinah Bird og Jean-Philippe Renoult) sitt Norgesbesøk, arrangerer Lydgalleriet en helaften i radioens navn.

24
.
02
.
12
01
.
04
.
12
URSTAD/DEVENS
Maia Urstad, Paul Devens
Skostredet 16

Lydgalleriet presenterer to nye kunstverk som er utviklet gjennom det Europeiske nettverket for lydkunst, Resonance. Arbeidene trekker på hver sin måte veksler på tid og samtidighet og fyller to rom i Lydgalleriets midlertidige lokaler i Skostredet 16.

09
.
02
.
12
12
.
02
.
12
Lydgalleriet @Kinetica Art Fair 2012
Christian Blom, Tore Honoré Bøe, Atle Selnes Nielsen
London

Til Kinetica Art Fair 2012, presenterer Lydgalleriet tre norske kunstnere med sine distinkte prosjekter: Christian Blom: Al-Khowarizmi's Mechanical Orchestra (2011), Tore Honoré Bøe: Acoustic Laptops (ongoing-2012) og Atle S Nilsen: Escaping the Loop (2008)

12
.
01
.
12
12
.
01
.
13
Peter Vogel Retrospective
Peter Vogel
Lydgalleriet

Til Bergen kommer både de tidlige maleriene og dataprintene, i tillegg til et bredt utvalg av kjernearbeider fra midten av 70-tallet til i dag. Vogel har nærmest på egenhånd definert et felt innen lydkunsten og den kinetiske kunsten som i dag følges opp av to generasjoner med kunstnere.

30
.
11
.
11
30
.
11
.
11
Trippel Solo
Kjetil Møster, Morten Olsen & John Hegre
Kafe Knøderen

Lydgalleriet og +3DB Records presenterer tre av kongerikets ypperste improvisatører.

01
.
11
.
11
01
.
11
.
11
The Microtonal Tuba
Robin Hayward
Korskirken

Robin Haywards Nouveau Saxhorn Nouveau Basse (2010) er komponert for hans spesiallagde tuba og 7 høyttalere plassert i et sinnrikt system i forhold til rommets akustikk. Rommet er lydens instrument, dets størrelse, innredning, overflatenes egenskaper og publikums kropper tilfører lyden stedsspesifikke kvaliteter, som gjør enhver konsertopplevelse lydlig unik. I Haywards musikk blir rommet en bærebjelke i konsertene, der lydmassene utvikler seg i et langsomt forløp, som en meditasjon over stedets akustikk. Samtidig både finslepent og påståelig klemmer tubatonene seg inn i hver krik og krok og bretter ut rommets mikrotonale univers.

15
.
10
.
11
15
.
10
.
11
Ekko Post-Party
Tanja Orning, Alex Nowit, Mari Kvien Brunvoll, Appleblim
Landmark

I samarbeid med Ekkofestivalen og NabovarselLørdag den 15. oktober blir det Ekko-etterfest med «post-dubstep» fra Appleblim.

01
.
10
.
11
01
.
10
.
11
Pierre Henry
Pierre Henry
Studio Bergen

I samarbeid med Ekkofestivalen har Lydgalleriet æren av å presentere en av de aller, aller viktigste navnene innen elektronisk musikk: Pierre Henry.

29
.
09
.
11
29
.
09
.
11
Atom
Robert Henke (Monolake) & Christoph Bauder
Studio Bergen / Carte Blanche

Konserten Atom av Robert Henke (Monolake) og Christoph Bauder er en spektakulær opplevelse, både for øyne og ører. 64 motoriserte heliumsballonger med innebygget lys lager mønstre av blitzregn og beveger seg i presist samspill med musikken.

23
.
09
.
11
15
.
10
.
11
Minimal
Joyce Hinterding, Tristan Perich, Peter Vogel
USF Verftet

Utstillingen tar tak i tre kunstnerskap som alle resonerer inn mot et uendelig, gjentagende lydfelt, samtidig som de presenterer seg med en overflate mot publikum som er enkel og slående.

17
.
06
.
11
17
.
07
.
11
Extentions
Alvin Lucier, Stefan Rummel & Pierre Berthet. Curated by Carsten Seiffarth
USF Verftet, Korskirken

Stefan Rummels nye arbeid Articulated Chambers ble vist inne i gallerirommet i hjørnet på USF Verftet. Rummel bruker blant annet strenger i sitt arbeid, men her er det snakk om strenger som ikke lager lyd, nærmere bestemt silikonstrenger. Som en blanding av kamelonens tunge og edderkoppens nett er silikonstrengene festet til forskjellige vibrerende elementer i gallerirommet, blant annet en stor basshøyttaler.

06
.
05
.
11
05
.
06
.
11
Zimoun
Zimoun
USF Verftet

Lydgalleriet er stolte av å kunne presentere en installasjon av Zimoun som første galleri i Norden. I Bergen viser han arbeidet “138 prepared dc motors, cotton balls, cardboard boxes 40×40x40cm”.

22
.
03
.
11
17
.
04
.
11
Al-Khowarizmis mekaniske orkester
Christian Blom
USF Verftet

Al-Khowarizmi's mekaniske orkester består av bjeller, strenge, horn og fløyter. Disse instrumentene styres av små motorer som igjen styres av mikrokontroller og en datamaskin.

21
.
01
.
11
26
.
02
.
11
Hope Lake
Robyn Moody
USF Verftet

Hope Lake as seen through the eyes of Manley Natland is a scale model of the lake. The surface is made up of hundreds of spinning gears of different sizes. Fixed to each gear is a tilted mirror, which occasionally reflects light from overhead. As this is so fleeting, it is seen as a flash of light. The effect is a fairly accurate depiction of sunlight reflecting off the surface of water. The rumbling sound created by hundreds of spinning gears is reminiscent of the sound of rushing water.

09
.
11
.
10
09
.
11
.
10
Bruce McClure, Greg Pope, John Hegre
Bruce McClure, Greg Pope, John Hegre
Bergen Kunsthall

PNEK og Lydgalleriet samarbeider om en unik konsert med bruk av film/celluloid som utgangspunkt.

15
.
10
.
10
14
.
11
.
10
Kassett
Lasse Marhaug
USF Verftet

Utstillingen KASSETT forteller en historie som ennå ikke er fortalt. Lydgalleriet gir deg et historisk riss av kassettutveksling i Norge, og følger linjene i norsk kassettkultur frem til dagens kassettrenessanse.

15
.
10
.
10
15
.
10
.
10
Live Kassett - Musikk med Knudsen og Træen
Jørgen Knudsen & Jørgen Træen
USF Verftet

Det blir live kassett-musikk i Knudsen & Træens spesialinnredede bil i forbindelse med åpningen av utstillingen KASSETT den 15. oktober. Bilen kjører hver halve time og det er plass til 3 passasjerer.

30
.
07
.
10
26
.
09
.
10
Bergen R1
Sam Auinger & Bruce Odland, Curated by Carsten Seiffarth
Utsiden av Bergen Kunsthall

23
.
04
.
10
23
.
05
.
10
Swarf Series
Zimoun & Flo Kaufmann
Lydgalleriet

Three new works by Zimoun and Flo Kaufmann will be presented in their first exhibition in Scandinavia.

09
.
03
.
10
13
.
03
.
10
Catabolizer
Gerhard Eckel
Rom8

13
.
11
.
09
17
.
11
.
09
Satelitt
Victoria Johnson
Lydgalleriet

Hva skjer med liveuttrykk og improvisasjon når det må forholde seg til en gallerikontekst? Hva tilføres når man transkriberer eller transformerer lineære, stedsspesifikke forløp til en individuell opplevelsesflate? Hvordan forholder en scenemusiker seg til installative prosesser?

02
.
10
.
09
08
.
11
.
09
Apparatus
Martin Riches, Erwin Stache, Curated by Carsten Seiffarth
Lydgalleriet

Vi er usannsynlig stolte av å kunne presentere to av de viktigste kunstnerne innen apparat-kunst i Norge for første gang.

15
.
09
.
09
15
.
09
.
09
Wet Sounds
Maia Urstad, Espen Sommer Eide & Mangnar Åm, Hildegard Westerkamp, Sam Salem, Michael McLoughlin, Robin Edwards, Annie Goh, Eric De Luca, Slavek Kiwi & Mark Vernon
Sentralbadet

Ta med badetøy og legg dere i bassenget for å oppleve undervannskonsert med *Maia Urstad, Espen Sommer Eide og Magnar Åm*, i tillegg til lydinstallasjoner av Hildegard Westerkamp, Sam Salem, Michael McLoughlin, Robin Edwards, Annie Goh, Eric De Luca, Slavek Kwi og Mark Vernon.

12
.
09
.
09
12
.
09
.
09
Janek Schaefer & Mick Barr
Janek Schaefer, Mick Barr
Lydgalleriet

En helt usannsynlig kombokonsert med to sinnsykt bra utøvere på hvert sitt felt.

28
.
08
.
09
27
.
09
.
09
Vinyl
Christian Marclay, Flo Kaufmann, Janek Schaefer & Otomo Yoshihide
Lydgalleriet

19
.
06
.
09
19
.
06
.
09
Jeff Carey
Jeff Carey
Lydgalleriet

Lydgalleriet presenterer Jeff Carey og hans musikk i to versjoner: som elektro-instrumentalist og som komponist av elektroakustiske verk.

27
.
05
.
09
27
.
05
.
09
Sleppet CD Release
Steve Roden, Chris Watson, Natasha Barrett, Bjarne Kvinnsland, Jana Winderen & Marc Behrens
Lydgalleriet

25
.
05
.
09
25
.
05
.
09
Neanderthals Electronics
Derek Holzer
Lydgalleriet

Vi har i samarbeid med Piksel [Bergen] gleden av å invitere til Neanderthals Electronics workshop med Derek Holzer

22
.
05
.
09
05
.
07
.
09
Zuper Klassik Freaky Avantgarde
Maia Urstad, Hilde Hauan Johnsen, Thorolf Thuestad & Alwynne Pritchard, Steinar Sekkingstad, Petri Henriksson, Jørgen Larsson
Lydgalleriet

Etter ett og et halvt års drift i faste lokaler, åpner vi én etasje til og rydder plass til en gruppeutstilling med noen av Lydgalleriets grunnleggere og deres gjester.

17
.
04
.
09
01
.
05
.
09
Felix's Machines
Felix Thorn
Lydgalleriet

Felix Thorn er en svært ung musiker som har bygget sine automatiske instrumenter på rommet hjemme i Syd-London. Instrumentene styres av en datamaskin og spiller hans komposisjoner, som et moderne automata-orkester.

25
.
03
.
09
05
.
04
.
09
Disrehearspectaktak
Philip Tagney
Lydgalleriet

Dette verket misbruker radioens feature-sjanger sine teknikker, for å skape en rekke helt nylig sammenlimte lydpanel.

06
.
03
.
09
06
.
03
.
09
Parallax
Stian Omenås, Are Lothe Kolbeinsen, Ulrik Ibsen Thorsrud
Østre

Denne norske trioen spiller lydhør og leken improvisasjonsmusikk som har referanser til tradisjonell jazzmusikk, asiatisk musikk så vel som abstrakte lydlandskaper.

20
.
02
.
09
20
.
03
.
09
Drones and Headphones
Phil Niblock, Eliane Radigue, Brian Eno, Jim O´Rourke, Jacob Kirkegaard, Merzbow, Leif Elggren, Maeror Tri, Steve Roach, Robert Rich, Stars of the Lid, Tangerine Dream
Østre

Vi har samlet våre favoritter i dronemusikken til tretten liggestoler med hvert sitt arbeid. Dette er ikke en historisk gjennomgang. Ei heller dekker det hele feltet. Det er rett og slett et resultat av Lydgalleristenes samlede drone-opplevelser.

13
.
02
.
09
13
.
02
.
09
Mural
Jim Denley, Kim Myhr, Ingar Zach
Østre

Håvard har sitt sitt preg på mange fine prosjekter de siste årene, bl.a. Rockettothesky, i kvartett med Ole Henrik Moe, Kari Rønnekleiv og Daniel Meyer Grønvold og med diverse utenlandske improvisatører. I kveld presenterer han sitt soloprosjekt for første gang i Bergen, og vi kan forvente oss en underfundig og unik kombinasjon av elektroniske og akustiske lyder.

19
.
01
.
09
04
.
10
.
09
PARABOL Series
Peter Cusack, Gregory Whitehead, Taylor Dupree, Alexander Rishaug, Yoichi Nagashima
3,14

PARABOL - en serie lydarbeider hos Galleri 3,14 kuratert av Lydgalleriet gjennom hele 2009.

16
.
01
.
09
15
.
02
.
09
Composers in Space
Bjørn Erik Haugen, Arnt Håkon Anesens, Bjørn Thomas Melhus, Therese Birkelund & Jørgen Karlstrøm, Raymond Inger Berge, Henrik Marstrander
Lydgalleriet

Lydgalleriet er glade for å kunne presentere en gruppeutstilling med Ny Musikks Komponistgruppe. Komponister er vant til å forholde seg til spesialiserte lokaliteter, som f.eks. konsertsalen. I en galleri-sammenheng blir helt andre sider av kunstnerskapet belyst og publikum kan bli kjent med disse unge komponistene på en ny arena. Vi har kalt utstillingen Composers in Space, med henblikk både på det å trå ut i det ukjente og den nye romligheten komponistene her må forholde seg til.

04
.
12
.
08
23
.
12
.
08
PIKSEL 08: Code Dreams
Tristan Perich, Kunal Gupta & Katie Shima, Jan Carleklev, Ben Bogart & Martin Aaserud
Lydgalleriet

Vi er glade for å være med på PIKSEL 08-festivalen, med fire verk utstillet i første etasje.

20
.
11
.
08
30
.
11
.
08
Holiday in Arcadia
Catherine Bolduc, Jean Carn & Larry Levan, Mai Hofstad Gunners & Ryuichi Sakamoto, Bjørn-Kowalski Hansen, Kristian Nordhøy, Martin Skauen, Sex Tags, Øystein Aasen
Lydgalleriet

Holiday in Arcadia er en gruppeutstilling som kombinerer arbeider som spiller på forestillinger om et annet sted.

07
.
11
.
08
07
.
11
.
08
SLW og Akiyama/Taxt/Lønning/Reinertsen
Lucio Capece, Toshimaru Nakamura, Burkhard Beins, Rhodri Davies, Akiyama/Taxt/Lønning/Reinertsen
Lydgalleriet

Sounds Like Water og Akiyama/Taxt/Lønning/Reinertsen spiller på Lydgalleriet

10
.
10
.
08
09
.
11
.
08
Wonders Beyond Yonder
Ingvild Langgård
Lydgalleriet

Lydgalleriet er svært glade for å kunne presentere Ingvild Langgårds første separatutstilling i Norge med utstillingen Wonders Beyond Yonder.

12
.
09
.
08
28
.
09
.
08
Owl Project
Simon Blackmore, Antony Hall, Steve Symons
Lydgalleriet

Owl Project lager et særegent utvalg av musikalske og skulpturelle instrumenter som stiller spørsmålstegn ved menneskelig interaksjon med datagrensesnitt og vår økende appetitt for nye og ofte disponible teknologier.

29
.
08
.
08
29
.
08
.
08
BLUR
Arturas Bumšteinas
Lydgalleriet

Arturas Bumšteinas kommer for å vise BLUR, et femkanlas videoarbeid basert på rulletekster og filmmusikk fra de fem filmene om Hannibal Lecter.

21
.
05
.
08
10
.
08
.
08
Golden Serenades: FÆSTSPÆLLÆTSTÆLLÆNGÆN
John Hegre, Jørgen Træen
Lydgalleriet

Med et nyervervet monsterbassanlegg kjøpt av Bent i Motorpsycho, er instrumentene installert i Lydgalleriets nye giganthøyttaler. Resultatet blir uforutsigbart høyt – en konsert for kropp og sinn – en installasjon med levende lyd og kritiske god-watt-nivåer.

16
.
05
.
08
16
.
05
.
08
BJNilsen og Hildur Gudnadóttir
BJNilsen og Hildur Gudnadóttir
Lydgalleriet

På Lydgalleriet gleder vi oss til en oktofonisk intimutgave av BJNilsens feltopptak og Hildurs cello-loops og delikate klangbehandling.

04
.
04
.
08
04
.
05
.
08
Script for a Rehearsal
Brandon LaBelle
Lydgalleriet

Lydgalleriet presenterer en soloutstilling med en av de virkelig anerkjente kunstnerne i lydkunstfeltet. Den mye omtalte og publiserte kunstneren Brandon LaBelle viser tre verk, hvorav to er helt nye.

07
.
03
.
08
07
.
03
.
08
Origami Boe and Lee Patterson
Origami Boe & Lee Patterson
Lydgalleriet

Origami Boe og Lee Patterson spilte en fantastisk konsert på loftet fredag 7. mars. Rundt 50 personer fylte plassen med høy konsentrasjon og åpne ører.

23
.
02
.
08
16
.
03
.
08
Sirens
James Beckett
Lydgalleriet

Dette årets (2008) første utstilling er kuratert av James Beckett, rundt temaet sirener. Den er en del av Borealis-festivalen.

01
.
12
.
07
23
.
12
.
07
Juleutstilling
Jean-Pierre Gauthier, Lasse Marhaug, Lise Herland, Audun Eriksen, Espen Sommer Eide, Bjørnar Habbestad, Golden Serenades, Jørgen Larsson, Kristoffer Myskja
Lydgalleriet

Vi tester lydkunstens potensiale som julegave og har invitert 10 norske kunstnere til å levere et nytt arbeid med julen som bakteppe. Arbeidene er nokså små, ganske transportable og passer fint under et hvert juletre!

31
.
10
.
07
18
.
11
.
07
Effondrements/Crash
Jean-Pierre Gauthier, Lasse Marhaug, Lise Herland, Audun Eriksen, Espen Sommer Eide, Bjørnar Habbestad, Golden Serenades, Jørgen Larsson, Kristoffer Myskja
Lydgalleriet

Gauthier lager underlige og underfundige kinetiske installasjoner av hverdagsmaterialer, vanligvis av ting han finner i nærheten av utstillingsstedet. Effondrements/Crash fyller hele første etasje i Lydgalleriets østre avdeling med svevende, dansende og sirklende bøtter og lokk blant flyvende isoporkuler.

10
.
10
.
07
14
.
10
.
07
The Emotion Organ
Amanda Steggell
Lydgalleriet

Amanda Steggells fantastiske orgel kommer til Lydgalleriet i Bergen! Vi har invitert en rekke bergensmusikere til å traktere dette helt spesielle instrumentet.

31
.
08
.
07
23
.
09
.
07
Sleppet
Steve Roden, Chris Watson, Marc Behrens, Natasha Barrett, Jana Winderen, Bjarne Kvinnsland
Lydgalleriet og Kunsthall 3.14

Vi er svært stolte av å kunngjøre åpningen av årets største show. Sleppet er en kommisjon fra Grieg07 for å feire 100-årsdagen for Edvard Griegs død. Utstillingen er resultatet av en ekskursjon til norsk vestkyst i vår og inkluderer nye verk av Chris Watson, Jana Winderen, Bjarne Kvinnsland, Steve Roden, Marc Behrens og Natasha Barrett.

11
.
04
.
07
22
.
04
.
07
Back in Track
Paul Leslie Griffiths, Marco Bruzzone, Sandra Truté, Charlotte Thiis-Evensen, Pedro Gomez-Egana, Tova Mozard, Nim-Jo Chung
Lydgalleriet

Back in Track er kuratert av Line Halvorsen og presenterer verk av Tova Mozard, Sandra Truté Nim-Jo Chung, Pedra Gomez-Egana, Marco Bruzzone, Charlotte Thiis-Evensen og Paul Leslie Grffiths. Utstillingen er et samarbeid med Galleri Rekord i Oslo.

25
.
03
.
07
25
.
03
.
07
SNIKK SNAKK
Vibeke Jensen, Alison Gerber, Karina Siegmund, Trioen a3b, Becaye Aw, Adama Barry, Anneke Bjørgum, CASIOKIDS, DJ Barabass, VJ Apelonius, Fanny Holmin, Jørgen Larsson, Curated by Grete Huus
Landmark

SNIKK SNAKK – Snikk Snakk er ein tverrkunstnarleg klubbkveld der litteratur, musikk og video- og lydkunst er dei tre hovudelementa. Snikk Snakk inviterer både artistar med etablerte konsept, og utøvarar som eksperimenterer med nye uttrykk og konstellasjonar.

18
.
03
.
07
18
.
03
.
07
Couperins hode, skulder, kne og tå
Christian Blom
Lydgalleriet

Komponist Christian Blom har blitt solid inspirert av den franske store barokkmeisteren François Couperin og hans verk “25e ordre: La Visionaire” for cembalo. Inspirasjonen er utgongspunktet for ein variasjon for barokkensemble, video, dans og elektronikk med tittelen “Couperins Hode, Skulder, Kne og Tå”.

14
.
03
.
07
14
.
03
.
07
Lydbank
Leon Milo, Jana Winderen, Maia Urstad, Jørgen Larsson, Thorolf Thuestad, Jørgen Træen, Curated by Maia Urstad & Roar Sletteland
Sparebanken Vest

Under Borealis er det Maia Urstad, Jørgen Larsson, Jørgen Træen, Thorolf Thuestad, den parisbaserte lydkunstnaren Leon Milo og Jana Winderen (på foto) frå Oslo som har laga LYDBANK av Sparebanken Vest. Prosjektet er inspirert av lydane som gjev bankane sitt indre og ytre liv. Alle bankrørsler har sin lyd - anten det er i minibankar, seddelvifting, skrankemaskinar, tellemaskinar eller berre gamaldags klingande mynt...

08
.
12
.
06
08
.
12
.
06
Jule-soirée
HC Gilje, Jeff Carey, Lise Herland, Habbestad&Larsson
Lydgalleriet

Jule-Soirée med fem installasjoner og konserter.

12
.
09
.
06
17
.
09
.
06
HøstLyd 2006 - En minifestival for eksperimentell lyd
Charles Curtis, Leif Elggren, Brandon LaBelle, Sandra Truté, Atle Selnes Nielsen, Arne Bakke
Lydgalleriet, Landmark

Høstlyd var en minifestival for eksperimentell lyd, over én uke, i Østre Skostredet 3 og Landmark.

04
.
02
.
06
06
.
02
.
06
North of the North
Xavier Charles, Marc Pichelin, Ivar Grydeland
Lydgalleriet

Marc Pichelin, Xavier Charles og Ivar Grydeland spilte en konsert basert på dere lydinnsamlingstur i Nord-Norge i juni 2006. Xavier Charles lagde også en liten lydinstallasjon med vibrerende overflater.

11
.
12
.
05
11
.
12
.
05
Vertikale øyeblikk og lineære forløp
Bjørn Askefoss, Bjørnar Habbestad, Leif Inge, Jørgen Larsson, Nicholas Møllerhaug, Maia Urstad, Jana Windersen, Curated by Erlend Hammer & Steinar Sekkingstad
Landmark, Bergen Kunsthall

Vertikale øyeblikk og lineære forløp – en dagsutstilling om lyd i rom.

25
.
11
.
05
25
.
11
.
05
Kunstmuzak Inc. - heismusikk med sjel
Lydgalleriet
Galleriet kjøpesenter i Bergen

En hel dag med kuratert muzak for kjøpesenteret Galleriet i Bergen. Det offentlige høyttalersystemet i hele kjøpesenteret spilte ambient- og møblermusikk, fra Eric Satie til Brian Eno. Det musikalske utvalget ble kuratert av Erlend Hammer og Steinar Sekkingstad..